Întârzieri de aproape un an, din cauza contestaţiilor

Peste 300 de zile întârziere. Atât au înregistrat semnarea şi derularea celor şapte contracte din cadrul proiectului privind extinderea şi modernizarea infrastructurii reţelelor de apă şi colectare a apelor uzate din Valea Jiului, conform unei analize a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu.
Potrivit oficialilor unicului operator de furnizare a apei din Valea Jiului, SC Apa Serv SA, aceste întârzieri au avut loc din cauza celor care au contestat licitaţiile organizate pentru obţinerea lucrărilor ce însumează, în total, nu mai puţin de 40 de milioane de euro. Până în prezent, au fost semnate şase contracte, mai fiind nevoie de încă unul, cu privire la extinderea şi reabilitarea reţelei de apă din Petroşani. În acest caz, lucrurile sunt tărăgănate încă din luna ianuarie a acestui an. ”Noi am avut contestaţii la fiecare contract, care până la urmă s-au rezolvat. La Petroşani, am avut deschiderea ofertelor în ianuarie 2012. Iar acum, în octombrie, a fost contestată decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. În data de 22 octombrie va fi un nou termen la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo fiind ultima instanţă. Asta înseamnă că de abia după data de 22 octombrie, vom putea semna contractul”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Monica Tarcea, directorul Compartimentului de Dezvoltare din cadrul ApaServ. Din cauza acestor contestaţii, nu va putea fi respectat termenul final al executării lucrărilor, care va fi în mai 2015. ”Oricum, va trebui să facem o cerere de extindere de timp fără bani, pentru finalizarea acestui proiect. Sunt sigură că cei de la Uniunea Europeană vor accepta, fiindcă aceste întârzieri nu au avut loc din vina noastră”, mai spune Monica Tarcea.
Până în prezent, firmele care au câştigat licitaţiile sunt Hidroconstrucţia, câştigătoare a trei contracte în valoare de 16.832.199,09 lei, 22.724.129,47 lei, respectiv 22.377.685 lei, Moni Impex SRL, care a obţinut 9.233.536,70 lei şi Termogaz Company SRL,  care va primi 13.367.606,62 lei pentru lucrările executate. (A. Nedelcoff)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • nepriceperea, hotia, minciuna sunt singurele cauze pentru care Valea Jiului NU ARE CONDITII NORMALE DE TRAI !!!!!!!!!!
    RUSINE DOMNILOR GUVERNANTI, POLITICIENI CA NU DORESC SA ELIMINE HOTIILE DE LA APE !!!!!!!!!!