Întâlnire tripartită la Ilia

Adriana Năstase

Pentru a stabili o legătură directă între conducerea Primăriei Ilia şi constructorii căii ferate de mare viteză, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a avut joi o în­tâlnire cu aceştia pe şantierul din Ilia al aso­cie­rii de firme „FCC Construccion” – „Astaldi” -„Convensa”.
Primarul comunei Ilia, Marius Omotă, i-a asi­gurat pe constructori de sprijinul admi­nis­traţiei locale şi a solicitat, totodată, ca pe şan­tierul căii ferate activitatea să se desfăşoare în con­ti­nuare ţinându-se cont de reglemen­tă­rile le­gale referitoare la protecţia mediului şi a in­fra­struc­turii rutiere a unităţii administrative teritoriale.
Totodată, constructorii Lotului 3, Simeria – Gurasada, al liniei feroviare modernizate, au iden­tificat împreună cu primarul Marius Omotă, o locaţie disponibilă pe teritoriul co­munei, foarte importantă pentru derularea în continuare a lucrărilor la calea ferată. Pe am­plasament vor fi amenajate depozite teh­nice şi de materiale. Construcţia şi ex­ploa­tarea aces­tora vor fi realizate cu respectarea tuturor nor­melor de protecţie a mediului în­conjurător. Pre­fectul Călin Marian consideră că o bună cola­borare şi comunicare între auto­rităţile locale şi constructorii de infra­struc­tură fero­viară, este foarte importantă pentru ambele părţi. Fina­lizarea la termen a lucrărilor este deosebit de benefică pentru comunităţile locale.
Pe teritoriul comunei Ilia, proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea staţiei de cale ferată, modernizarea liniei ferate existente, dar şi construirea unei porţiuni noi, precum şi construcţia de poduri, podeţe şi pasaje.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

11 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

11 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

11 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

11 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

11 ore ago