Categories: ActualitateFlash

Intabulări gratuite pentru hunedoreni

Livia Botici

Un număr de 60 de hunedoreni, din Sântandrei, care posedă acte de proprietate pe terenurile din apropierea serelor din localitate, au primit cadou din partea Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Hunedoara, intabularea respectivelor parcele.

Au scăpat de cheltuieli

Cei 60 de proprietari ai terenurilor de pe lângă vechile sere din satul Sântandrei au fost chemaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Simeria, unde îi aşteptau reprezentanţii OCPI Hunedoara, pentru a le înmâna actele de intabulare ale parcelelor. Potrivit lui Lucian-Octavian Dragomir (foto), directorul general al OCPI Hunedoara, beneficiarii acestor gratuităţi au fost scutiţi de a scoate din buzunar, peste 1.000 de lei, reprezentând contravaloarea intabulării unei parcele. „Există anumite planuri cadastrale, în baza cărora se pot face intabulări gratuite. Proiectul nostru a început în localitatea Geoagiu, unde au fost intabulate 20 de terenuri, iar acum am ajuns în Sântandrei, unde 60 de localnici, care aveau acte de proprietate pe terenuri, au primit actele, fără a plăti nici un ban din buzunarul lor. Astfel, aceştia au fost scutiţi de plata unor taxe, care ajung la 1.000 de lei. În Sântandrei, au fost intabulate 15 hectare de teren”, a declarat Lucian-Octavian Dragomir, directorul general al OCPI Hunedoara.

„Sigur că sunt bucuros”

Norocoşii proprietari ai terenurilor intabulate gratuit au primit cu braţele deschise iniţiativa reprezentanţilor de la Cadastru. „Am acte de proprietate pe un hectar şi 200 de metri pătraţi de teren, chiar sub serele de la Sântandrei. M-ar fi costat câteva milioane bune ca să îl intabulez, dar aşa sunt bucuros, că am rămas şi cu banii în buzunar, dar m-am ales şi cu terenul înregistrat în cartea funciară”, a declarat Lucian Morar, un locuitor din Sântandrei. Potrivit conducerii OCPI Hunedoara, proiectul de intabulări gratuite va continua în zona Văii Jiului şi în municipiul Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago