Categories: Ultima Ora

Inspectorii de la ITM continuă „purecatul” firmelor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a efectuat, în ultima săptămână, alte 72 de controale în domeniul relaţiilor de muncă.
La o societate din comuna Toteşti, al cărei obiect de activitate este designul specializat, inspectorii ITM au descoperit două persoane care lucrau la negru, din patru care lucrau la sediul firmei. Alte 16 persoane care munceau la negru, nouă bărbaţi şi şapte femei, au fost descoperite la o  firmă de telecomunicaţii din Petroşani. Inspectorii ITM au stabilit că societatea mai avea angajaţi cu contract de muncă 20 de oameni, iar cele 16 persoane descoperite că munceau la negru lucrau de mai bine de două săptămâni la firmă.
În urma controlului, reprezentantul angajatorului trebuie să încheie contractele individuale de muncă retroactiv, să achite contribuţiile la stat şi să-i înregistreze pe cei 16 în Registrul de evidenţă al salariaţilor. Totodată, s-a trimis şi un denunţ către Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, pentru primirea la muncă a peste cinci persoane fără forme legale de angajare. În acest caz, reprezentantul angajatorului riscă închisoarea de la unu la doi ani sau amendă penală.
Luna trecută, ITM Hunedoara a controlat 523 de societăţi comerciale din judeţ, 231 din acestea fiind în domeniul relaţiilor de muncă şi 292 pentru securitatea şi sănătatea în muncă. În urma controalelor s-au dat 583 de amenzi în valoare de 355.900 de lei. Numai luna trecută au fost descoperite muncind la negru 85 de persoane. (A. Nedelcoff)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

7 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

7 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

7 ore ago