Categories: Comunitate

INSEMEX Petroșani, reprezentantul României în Polonia

Magdalena Șerban

După trei ani de pauză, recent, a fost reluată tradiționala Întâlnire a Con­ducătorilor Autorităților Miniere de Stat din Europa (Heads of European State Mining Authorities).
S-a desfășurat la Krotoszyce (Polonia), bifându-se astfel ediția cu nu­mărul 26. INSEMEX Petroșani a re­pre­zentat România la acest eveniment major, delegația fiind alcătuită din dr. ing. George Artur Găman – director general, dr. ing. Daniel Pupăzan – di­rec­tor Tehnic, respectiv drd. ing. Robert Laszlo – Șef departament Securitatea Explozivilor și Articolelor Pirotehnice.

Dezbateri tematice
Faptul că organizarea a avut loc pe meleagurile poloneze nu a fost deloc întâmplător, în 2022 marcându-se ani­versarea a 100 de ani de activitate ne­în­treruptă pentru Autoritatea Minieră de Stat din Katowice. Cu această ocazie, participanții au efectuat și o vizită la compania minieră KGHM Polska Midz S.A., unul dintre cei mai mari angajatori din sud-vestul Poloniei și care pe plan mondial se poziționează pe locul al doilea în ceea ce privește producția de argint, respectiv pe locul al șaselea privind producția de cupru. La finalul întâlnirii, reprezentanții sta­te­lor participante au semnat Memoran­du­mul care cuprinde principalele con­cluzii ce au rezultat în urma dezbaterilor. De asemenea, s-a stabilit de comun acord, ca întâlnirea din anul 2023 să fie organizată de către autoritatea minieră din Republica Cehă, tema viitoarei ședințe de lucru fiind ”Organizarea, struc­tura și competențele Autorităților Miniere de Stat în țările Europene”. „Ca tematică abordată în cadrul ediției cu­rente, amintesc aspectele privind răs­punderea juridică pentru pierderile ca­u­zate de facilitățile miniere închise/ aban­donate. Această a 26-a întâlnire a contribuit la schimbul de cunoştinţe, informaţii şi experienţe cu privire la contextul minier din ţările participante”, a afirmat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani şi preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Minieri şi de Suprafaţă. De subliniat că în 2016, Institutul Naţional de Cer­ce­tare-Dezvoltare pentru Securitate Mi­nieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani a organizat cea de-a 22-a Întâlnire a Conducătorilor Au­to­ri­tăţilor Miniere de Stat din Europa, ma­nifestare ce s-a desfăşurat la Hotelul Novotel din Bucureşti și a beneficiat de sprijin şi susţinere din partea Ministe­rului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se anunță deranj mare pentru un individ din re­giunea cu lămpașe, om pentru care tupeul…

5 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului Pentru că a găsit o soluție…

5 ore ago

Bulina neagră

Adrian R., membru al unui grup organizat Pentru că alături de alți tineri a fost…

5 ore ago

Doi bărbaţi din Pakistan, aflaţi ilegal în România, au fost depistaţi la Petroşani

Doi bărbaţi din Pakistan, cu vârstele de 23 şi 37 de ani, care se aflau…

5 ore ago

Municipiul Deva va avea un Plan Urbanistic General în format digital

Municipalitatea din Deva a câştigat o finanţare în valoare de peste 2 mi­li­oane de euro…

5 ore ago

Au plecat la vânătoare fără autorizație

Polițiștii i-au prins în flagrant pe trei bărbați, care transportau cu un autoturism de teren…

5 ore ago