Insemex Petroşani realizează în regim de urgenţă un ghid cu recomandări obligatorii pentru unităţile sanitare din România

Magdalena Şerban

În contextul pandemic, dar mai ales al evenimentelor nefaste înregistrate în cadrul unor secţii de ATI ale spitalelor din ţară, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a solicitat o colaborare cu Institutul Naţional de Cer­cetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petro­şani cu privire la diminuarea riscului de apa­riţie a incendiilor şi exploziilor.
Lupta cu SARS COV-2 impune oxigeno­te­rapia cu volume mari, ceea ce duce la o creş­tere a riscului apariţiei incendiilor şi explo­ziilor. Astfel, colectivul de la Insemex Petroşani lucrează la definirea unui ghid de bune practici cu recomandări minime obli­gatorii care vor putea fi implementate rapid de către unităţile sanitare. Recomandările propuse urmează a fi transmise de către ANMCS unităţilor sanitare, iar implemen­tarea propriu-zisă va fi verificată prin sondaj şi prin vizite de monitorizare în instituţiile me­dicale, de către echipe formate din re­prezentanţi ANMCS şi experţi desemnaţi de către Insemex.
„Având în vedere caracterul de urgenţă al recomandărilor minimale solicitate pentru prima etapă, institutul nostru se angajează ca elaborarea şi transmiterea acestora să se facă până la data de 5 februarie 2021, cu înţelegerea faptului că acestea nu pot avea un caracter exhaustiv, urmând a fi dezvoltate şi completate într-o etapă ulterioară în cadrul ghidului de bune practici ”, a precizat dr.ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
După cum se ştie, pe lângă activitatea propriu-zisă de cercetare, institutul din Valea Jiului ajută să se facă lumină în cazurile celor pentru care s-a stins lumina. Expertizele tehnice realizate de specialiştii de aici au un rol esenţial în stabilirea cursului unei an­chete. Instituţia realizează în mod constant lucrări tehnico-ştiinţifice bazate pe cercetări de laborator, modelări, simulări compu­te­rizate, teste de laborator complexe şi analize fizico-chimice, obiectivul major rămânând salvarea de vieţi omeneşti.

Un gând despre „Insemex Petroşani realizează în regim de urgenţă un ghid cu recomandări obligatorii pentru unităţile sanitare din România”

  1. ,,RECOMANDĂRI OBLIGATORII” ???!!! Înapoi la gimnaziu, vă rog !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.