Categories: Comunitate

Insemex Petroşani realizează în regim de urgenţă un ghid cu recomandări obligatorii pentru unităţile sanitare din România

Magdalena Şerban

În contextul pandemic, dar mai ales al evenimentelor nefaste înregistrate în cadrul unor secţii de ATI ale spitalelor din ţară, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a solicitat o colaborare cu Institutul Naţional de Cer­cetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petro­şani cu privire la diminuarea riscului de apa­riţie a incendiilor şi exploziilor.
Lupta cu SARS COV-2 impune oxigeno­te­rapia cu volume mari, ceea ce duce la o creş­tere a riscului apariţiei incendiilor şi explo­ziilor. Astfel, colectivul de la Insemex Petroşani lucrează la definirea unui ghid de bune practici cu recomandări minime obli­gatorii care vor putea fi implementate rapid de către unităţile sanitare. Recomandările propuse urmează a fi transmise de către ANMCS unităţilor sanitare, iar implemen­tarea propriu-zisă va fi verificată prin sondaj şi prin vizite de monitorizare în instituţiile me­dicale, de către echipe formate din re­prezentanţi ANMCS şi experţi desemnaţi de către Insemex.
„Având în vedere caracterul de urgenţă al recomandărilor minimale solicitate pentru prima etapă, institutul nostru se angajează ca elaborarea şi transmiterea acestora să se facă până la data de 5 februarie 2021, cu înţelegerea faptului că acestea nu pot avea un caracter exhaustiv, urmând a fi dezvoltate şi completate într-o etapă ulterioară în cadrul ghidului de bune practici ”, a precizat dr.ing. George Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani.
După cum se ştie, pe lângă activitatea propriu-zisă de cercetare, institutul din Valea Jiului ajută să se facă lumină în cazurile celor pentru care s-a stins lumina. Expertizele tehnice realizate de specialiştii de aici au un rol esenţial în stabilirea cursului unei an­chete. Instituţia realizează în mod constant lucrări tehnico-ştiinţifice bazate pe cercetări de laborator, modelări, simulări compu­te­rizate, teste de laborator complexe şi analize fizico-chimice, obiectivul major rămânând salvarea de vieţi omeneşti.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago