Categories: Actualitate

INSEMEX consiliază non-stop unităţile miniere

Maximilian Gânju

Pentru a nu se mai produce accidente miniere catastrofale, în cazul unor situaţii speciale, specialiştii de la INSEMEX Petroşani oferă imediat consultanţă gratuită minelor.

La orice oră din zi sau noapte, cercetătorii  de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani răspund solicitărilor venite de la mineri, dacă se confruntă cu o situaţie specială potenţial periculoasă şi au nevoie de asistenţă. Consilierea se face gratuit în aceste cazuri, pentru evitarea unei tragedii, recunoaşte directorul general al Societăţii Naţionale a Huilei Petroşani, Nicolae Drăgoi. „Ca un exemplu, dacă a apărut o problemă gravă la o mină şi am dat telefon să vină specialiştii INSEMEX, ei au venit imediat. Ei participă la discuţii şi ne dau sfaturi, elaborăm planul de intervenţie la acea situaţie. Orice s-ar întâmpla, când am dat un telefon, ei au venit şi ne ajută în baza bunelor relaţii pe care le-am avut de-a lungul timpului”, a declarat directorul Nicolae Drăgoi. Consilierea gratuită se referă însă numai la situaţiile speciale când riscul de accident cu posibilitate de pierderi de vieţi omeneşti este iminent. SNH are în derulare şi un contract comercial cu INSEMEX Petroşani. „Este un contract cu INSEMEX pe monitorizări subterane, pentru studii şi lucrări, acestea se fac doar în baza unui contract”, a mai precizat directorul SNH.
Institutul din Valea Jiului, care face expertizele tehnice în cazul exploziilor miniere sau testează şi certifică echipamentele care ajung în subteran, a decis în urmă cu mai mulţi ani să ajute unităţile miniere, pentru a evita tragediile care au îndoliat zeci de familii în anii trecuţi. Astfel, ori de câte ori o subunitate minieră aparţinătoare CNH, când are o problemă în subteran, cere ajutorul specialiştilor de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani. „De câte ori subunităţile miniere au avut probleme de securitate minieră, au apelat la specialiştii INCD, pentru a-şi spune punctul de vedere şi pentru a  preveni apariţia unor evenimente nedorite”, confirmă Constantin Lupu, directorul general al INSEMEX Petroşani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago