Categories: Sport

Înfrângere câştigãtoare

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara, lidera seriei a V-a a Ligii a III-a, a pierdut, scor 0-1, amicalul cu prima clasată în seria vest a eşalonului doi, Corona Braşov, disputat ieri, în cantonamentul de la Băile Felix. În ciuda eşecului şi a manifestării unor slăbiciuni, negru-albaştrii au fost câştigători, deoarece s-au convins că pot juca de la egal la egal cu echipe cu pretenţii.

O lideră perfectă, alta cu potenţial
Corona Braşov, formaţie neînvinsă de la promovarea în Liga a II-a şi aflată pe primul loc la finalul turului, a constituit un examen complicat şi necesar pentru FC Hunedoara. Trupa antrenată de Marius Opric a jucat de la egal la egal cu cea mai puternică adversară din perioada precompetiţională şi a promovat testul, însă nota finală este ceva mai mică, din cauza rezultatului, scor 0-1. Este al doilea meci, dintr-un total de şapte, pierdut de FC Hunedoara în perioada de pregătire, după eşecul de acasă, scor 0-2, cu CSO Cugir, lidera Ligii a IV-a Alba. Hunedorenii au pus probleme adversarilor, şi-au creat ocazii, dar au încasat un gol în urma singurei greşeli defensive majore. Reuşita braşovenilor a picat în primele minute ale întâlnirii, după ce la o fază anterioară, hunedoreanul Ionuţ Radu ratase singur cu portarul  advers. „A fost un meci cu o echipă bună şi cu pretenţii, din care am câştigat mai mult decât din victoriile cu formaţii modeste, chiar dacă la capitolul scor am pierdut. Meciul a stat sub semnul echilibrului, iar Corona a marcat la una dintre puţinele ocazii. Şi noi am avut unele oportunităţi bune de a puncta, dar a fost una din zilele în care mingea a refuzat parcă să intre în poartă. Sunt mulţumit de ce au arătat băieţii, mai ales că prin acest meci, ei şi-au dat seama că pot juca de la egal la egal cu echipe din eşalonul doi, în care noi ne dorim să promovăm”, a spus Marius Opric.

Se cristalizează primul 11

Formaţia de bază a FC Hunedoara pare în mare măsură conturată, întrucât tehnicianul negru-albaştrilor a început în deja tradiţionala formulă de echipă: A. Ilie – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Vajda, Vişan – R. Cristian, Făgăraşnu, Pepenar – I. Radu. Cu excepţia portarului schimbat în minutul 30, fiecare dintre aceşti titulari a jucat între 60 şi 70 de minute. După acest interval, Marius Opric a rulat tot lotul avut la dispoziţie. Amicalul cu Corona Braşov a fost ultimul dintre cele trei disputate în stagiul de pregătire centralizată de la Băile Felix, care se va încheia vineri, 22 februarie. Următorul amical al grupării hunedorene este programat, sâmbătă, 2 martie, în compania echipei FC Bihor (locul 8 în B2).

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago