Indemnizaþiile lunare pentru creºterea copilului se vor majora

  Natalia Bumbac

Camera Deputaţilor a adoptat ieri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege prin care indemnizaţiile lunare pentru creşterea copilului se vor majora, iar plafonul de 3.400 de lei pentru părinţii care câştigă mai mult de atât va fi eliminat.

„Este un proiect de lege care vine în sprijinul mamelor prin reglementarea valorii indemnizaţiei lunare privind creşterea copilului, fiind vorba de o majorare a acestor venituri. Este nevoie ca statul să susţină şi să încurajeze creşterea natalităţii prin astfel de măsuri. Deşi Guvernul nu a fost de acord, Parlamentul a votat astăzi (n. r. 30 martie) această lege. Din partea Executivului ni se arată în permanenţă că nu sunt bani, chiar dacă există un excedent de 800 de milioane de lei la buget”, a declarat deputatul PSD, Natalia Intotero (foto). Aceasta a mai spus că după ce vor fi date normele de aplicare ale legii, se va şti dacă vor putea beneficia de aceste prevederi inclusiv femeile care au născut până la data intrării în vigoare a acestor modificări legislative.
Potrivit proiectului legislativ adoptat ieri de Camera Deputaţilor, pe lângă eliminarea plafonului de 3.400 de lei, calculul indemnizaţiei se va stabili în cuantum de 85 la sută din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai mică de 85 la sută din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată. De asemenea, în situaţia în care părintele decide să reînceapă munca, va primi un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 50 la sută din indemnizaţia minimă stabilită, adică 85 la sută din salariul minim brut. Legea va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare, după termenul de cinci zile în care poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Hei, Mesagerule, dacă s-a votat în unanimitate care e meritul acestei deputate? E ceva ridicol în acest mod de a promova o femeie care...nu are copii. Dacă nu poate avea de ce nu a adoptat unul? Ce părere aveţi?

  • Pt Ion,
    Este bine ca cineva se gândește și la familiile in care soții au venituri peste 4000 lei și îi îndeamna pe aceștia sa facă copii .Pentru ca cei fără venituri fac fără număr ...Pe banda rulanta, sau se vrea modificarea denumirii acestei tari ?
    Nu știm al cui este meritul acestui proiect de lege, dar este binevenit.

  • Mesagerul e o super-organizatie de publicitate (nu tocmai gratuita).
    Ieri-alaltaieri publica ranjetul doamnei Harau , azi vine cu ifosele duducii Intotero.

    Stimati cititori, abolut orice declaratie a parazitilor din administratia centrala si locala, publicata, filmata, scrisa, zbierata sau soptita in 2016 PUTE, DUHNESTE a campanie electorala.

    Asa ca, munciti cu sarg, drag si spor, apoi stati la rand cuminti si rabdatori la urne, va rog, sa-i votam. Ca sa poata lua pensie speciala, mai mare. Ca ei ne mint zilnic, asa de suav si frumos. Toate astea pentru linistea si prosperitatea noastra.

    Apropos, vazura-ti ieri pe Udrea, Ponta si Ghita, cat se iubesc si se apara intre ei ?
    SCARBA, asta e cuvantul.

  • @ionci dacâ nu ştii al cui este meritul fie nu ştii să citeşti fie nu vrei să ştii. E greu de crezut că o femeie care nu e în stare în familie să aibă grijă de un copil "moare" de grija copiilor ţării. Face doar paradă electorală. O asemenea lege nu ar trebui promulgată în an electoral ci în primul an postalegeri.

  • Pt. Liberal,
    Din păcate știu sa citesc ...Dar sincer nu mă mai interesează cine și ce face ,spuneam ca proiectul în sine este bineveit...

  • Popor de kkt!! Doamna a sustinut ceva bun pentru familii. Nu vedeti cum stam , cu natalitatea? Femeile care au o cariera refuza sa aiba un copil, tocmai din motiv ca se reduc veniturile. Este rau sa avem copii proveniti din parinti destepti?

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

o oră ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

7 ore ago