Categories: Actualitate

Inculpaţii din „Mafia cuprului“ aşteaptă recalcularea prejudiciului

Aflat de mai bine de doi ani pe rolul instanţelor de judecată, dosarul „Mafia cuprului“ se apropie de final. Inculpaţii aşteaptă rezultatele recalculării prejudiciului, expertiză pe care au cerut-o încă de acum un an.
Procesul celor 36 de persoane inculpate în dosarul cunoscut sub numele de „Mafia cuprului” ar putea intra pe ultima sută de metri, dacă la termenul de judecată de mâine, va fi depus raportul de expertiză la dosar. Acest raport a fost cerut de către inculpaţi, în vederea recalculării prejudiciului, aceştia fiind nemulţumiţi de valoarea pagubelor stabilite de anchetatori. Asta, deoarece prima instanţă i-a obligat la plata unor daune morale de peste 300.000 lei, sumă ce reprezintă prejudiciul estimat de procurori la vremea respectivă. Cei 36 de membri ai grupării au fost trimişi în judecată pentru furtul mai multor materiale neferoase din incinta ArcelorMittal Hunedoara, fapte comise în perioada septembrie – decembrie 2009.

Toţi condamnaţi, nici unul închis

Deşi Judecătoria Hunedoara i-a condamnat la pedepse cuprinse între 3 şi 4 ani şi jumătate de închisoare, în prezent nici unul dintre cei implicaţi în „Mafia Cuprului“ nu se mai află în arest. Asta, pentru că sentinţa primei instanţe a fost atacată cu recurs, iar din mai 2011, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. Ultimul rămas în arest a fost Samuel Beniamin Juhos (29 ani), acesta fiind prins abia în 27 aprilie a.c., în Germania, şi predat autorităţilor din România, pentru executarea mandatului. În septembrie, însă, magistraţii au înlocuit măsura preventivă dispusă împotriva sa, cu obligaţia de a nu părăsi ţara. Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia va fi definitivă şi irevocabilă. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago