Categories: Actualitate

Inculpaţi din dosare celebre, audiaţi în procesul Berbeceanu

Natalia Bumbac

Ieri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut un nou termen dosarul în care sunt judecaţi comisarul Traian Berbeceanu (foto) şi anchetatorii săi, Ioan Mureşan, Alin Muntean şi Nicolae Cean.

Potrivit datelor de pe portalul instanţei, la şedinţa de ieri au fost audiaţi în calitate de martori Florin Dumitraş şi Ioan Lazăr, ambii fiind în trecut cercetaţi în dosare penale celebre. Astfel, Florin Dumitraş este unul dintre cei câţiva zeci de inculpaţi din dosarul mafiei fierului vechi, denumit şi dosarul „Hydra”. Cazul a fost instrumentat în 2006 de procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată, avându-i ca principali actori pe Traian Berbeceanu şi Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror DIICOT. Despre Florin Dumitraş, anchetatorii susţineau că „este o persoană violentă cercetată penal anterior – a avut o ascensiune socială şi financiară fulminantă într-o perioadă relativ scurtă de timp. El finanţa grupul, iar pe de altă parte se folosea de serviciile grupării pentru eliminarea concurenţei respectiv scoaterea de pe piaţă a altor administratori de centre de colectare a fierului vechi“. Florin Dumitraş era cunoscut ca având legături în politică, el personal devenind membru în fostul Partid Democrat.
Ion Lazăr, originar din judeţul Alba şi cercetat penal în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” a fost cerut ca martor de Ioan Mureşan. Între cei doi ar exista o relaţie apropiată de prietenie, scriu cei de la mediafax.ro, existând la dosar interceptări ale convorbirilor telefonice în care puneau la cale organizarea unor partide de vânătoare.
Pentru următorul termen din 1 aprilie au fost programaţi pentru a da declaraţii în faţa magistraţilor alţi patru martori, este vorba de Luca Anversa, Eduard Ajtai, Călin Balint, Constantin Neag.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

10 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

15 ore ago