Categories: ActualitateFlash

Incredibil! Au intrat la liceu, cu nota 0 la examene

Livia Botici

Sistemul educaţional românesc surprinde neplăcut, în fiecare zi. Dacă în urmă cu puţin timp, vă prezentam situaţii în care elevii erau acceptaţi pe băncile liceelor, cu toate că nu aveau nici o medie peste 5, astăzi, vă dezvăluim că elevii pot intra la liceu, chiar dacă nu au dat Evaluarea sau Tezele naţionale.

Şase cazuri în judeţ

Cea de-a doua repartizare computerizată a elevilor care au terminat şcoala generală a adus foarte multe surprize. Dintre cei opt tineri care au fost acceptaţi pe băncile liceelor hunedorene, în urma celei de-a doua repartiţii computerizate, doar doi au fost prezenţi la toate examenele din clasa a VII-a, adică Tezele naţionale, şi la cele din clasa a VIII-a, adică Evaluarea naţională. Astfel, şase dintre aceştia au nota 0 în dreptul rezultatelor la teste. Spre exemplu, un fost elev al Şcolii Generale „Sigismund Toduţă”, din Simeria, care a fost admis la Colegiul Tehnic de Transport „Anghel Saligny” din oraş, are media 0 (n.r. -adică nu a fost prezent la examen), în dreptul rezultatelor la Evaluarea Naţională. Acelaşi elev, în clasa a VII-a, la tezele naţionale, a obţinut nota 3,90 însă, cu toate acestea, el a fost admis la un liceu cu frecvenţă zilnică.

Anomalie a sistemului

În aceeaşi situaţie se află alţi trei tineri hunedoreni, care şi ei au fost primiţi pe băncile liceelor, cu toate că nu susţinuseră testele la Evaluarea Naţională. De asemenea, mai există alte două cazuri asemănătoare, doar că de această dată, elevii au fost primiţi la liceu, fără a se lua în considerare faptul că ei nu au susţinut tezele naţionale, în clasa a VII-a. Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, inspectorul şcolar general Alexandru Lăutaru spune că, deşi nu este normal ceea ce se întâmplă, există olege, pe care trebuie să o respectăm. „Aceşti copii, care au fost repartizaţi la liceu, provin din serii anterioare. Adică, nu au terminat clasa a VIII-a în acest an, ci în anii precedenţi. La acea vreme, elevii ori nu au luat examenele, ori au fost corigenţi, sau din cauza vreunei probleme, nu au putut să susţină testele. În această situaţie, ei sunt repartizaţi la liceu, chiar dacă nu şi-au susţinut examenele respective, ci doar pe baza mediei generale de pe cei patru ani de studiu. Nu este normal, dar aceasta este legea şi trebuie să o respectăm”, ne-a declarat inspectorul şcolar general.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago