Peste 3.000 de elevi de clasa a II-a participă la evaluarea naţională

02 elevi clasa IIIeri a avut loc prima probă din cadrul examenului de Evaluare naţională a elevilor de clasa a II-a. Testările au început cu examenul scris de Limba română şi vor continua astăzi cu  examenul de Limba română citit, iar în cursul zilei de mâine, copiii vor susţine proba la Matematică.
Potrivit datelor oferite de către Inspectoratul Şcolar Hunedoara, la testări s-au înscris 3.353 de elevi. Aceste evaluări au o structură asemănătoare cu evaluările internaţionale şi promovează gândirea logică, interdisciplinaritatea şi măsura în care copiii pot înţelege şi utiliza informaţiile dintr-un test la prima vedere. Durata fiecărei probe este de 30 de minute şi este supravegheată de doi evaluatori.  Rezultatele finale se vor şti în cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test. De subliniat este faptul că testele nu sunt obligatorii dar în urma rezultatelor acestora, cadrele didactice vor şti exact la ce nivel de  cunoaştere au ajuns elevii, familiarizându-i astfel cu atmosfera de examen,  pentru evaluarea naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.
Pe de altă parte, în mai puţin de două saptămâni, elevii absolvenţi ai claselor a VIII-a se vor înscrie la Evaluarea naţională, examen în urma căruia vor putea promova la liceu. (A.Cean)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.