Categories: Actualitate

Închisoare cu suspendare pentru că și-a înjunghiat tatăl

Tânărul în vârstă de 19 ani și-a ame­nințat părinții cu moartea în repetate rânduri. Avea probleme de sănătate, iar într-una din zile a acționat, după o ceartă pe fondul consumului de alcool. A luat un cuțit din bucătărie și s-a târât pe burtă, pentru că suferise o operație la picior și nu se putea de­plasa, până la canapeaua pe care stătea tatăl său și l-a înjunghiat.

Amenințări cu moartea
Bărbatul a fost acuzat de tentativă de omor și judecat la Tribunalul Hunedoara, iar instanța a identificat o serie de circumstanțe atenuante, astfel că a primit o pedeapsă cu sus­pen­dare. Potrivit anchetatorilor, în ianuarie, la locuința lor din Hunedoara, pe fondul consumului de alcool, între tânăr și tatăl său a izbucnit un conflict verbal în timp ce se aflau în bucătăria locuinței, de față fiind și mama agre­sorului, care le pregătea de mâncare. ”Inculpatul i-a adresat în mod repetat amenințări cu moartea, de nervi spăr­gând o farfurie, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să se depla­seze în sufragerie cu intenția de a aplana conflictul. După ce persoana vătămată s-a retras în sufragerie, in­cul­patul a luat un cuțit din sertarul inferior al mobilierului de bucătărie și s-a deplasat, târându-se pe podea, până în camera unde se afla persoana vătămată, continuând să-i adreseze amenințări, după care s-a apropiat de aceasta și a înjunghiat-o în zona ab­do­minală, timp în care a afirmat: „Ți-am zis că te omor!”, se arată în dosar. Vic­tima a avut nevoie de circa 40 de zile de îngrijiri medicale iar viața i-a fost pusă în pericol.

Era bine dacă lua tratamentul
În fața instanței de judecată, băr­batul a declarat nu și-ar dori ca fiul său să facă pușcărie. Magistrații Tribuna­lului Hunedoara au ținut cont de circumstanţele atenuante. ”Aceste îm­prejurări se referă la faptul că in­cul­patul pe fondul stării de nervozitate determinată de starea de ebrietate a tatălui său i-a aplicat o singură lovitură cu cuţitul, leziunile produse necesi­tând pentru vindecare 35 – 40 zile de îngrijiri medicale. Mai mult, inculpatul este cel care a apelat Serviciul 112, solicitând un echipaj medical pentru salvarea tatălui său. (…)Inculpatul este cunoscut cu afecţiuni medicale. (…) Din actele dosarului, instanţa constată că, deşi avea probleme medicale, fa­milia a manifestat un oarecare dezin­teres pentru ameliorarea acestor pro­bleme, care au culminat cu săvârşirea tentativei de omor, care probabil ar fi putut fi prevenită dacă inculpatul ar fi urmat un tratament de specialitate”, arată judecătorii. Tânărul a fost con­damnat la 3 ani de închisoare cu sus­pendare pentru tentativă de omor, sen­tința nefiind definitivă. (M.Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 minute ago