Incertitudine în relaţia PSD – UNPR. Merg în alianţă sau separat?

  Natalia Bumbac

Decizia PSD şi UNPR privind modul în care vor participa la alegerile din 2016 întârzie. Iniţial s-a vorbit că va fi luată până la 1 decembrie, după care până în 15 ianuarie. Acum, liderii politici din judeţ afirmă că au la dispoziţie toată luna ianuarie pentru a se hotărî dacă îşi unesc forţele, sau merg separat. Sau că vor respecta decizia conducerii centrale, indiferent care va fi.

„Suntem pregătiţi pentru ambele variante”
„Aşa cum am promis, în ianuarie vom lua o decizie despre cum ne vom prezenta în alegeri, în alianţă cu PSD sau separat. Cu PSD avem o alianţă politică până în 2020, probabil vom face şi o alianţă electorală pentru alegerile locale şi parlamentare din 2016. Dar, noi suntem pregătiţi pentru ambele variante. Eu, personal, şi în urma discuţiilor avute cu Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, cred că este mai bine să mergem în alianţă. Decizia trebuie luată de ambele partide în această lună”, a afirmat senatorul Haralambie Vochiţoiu, preşedintele UNPR Hunedoara.

„Nu se ştie nimic pe această temă”
Dacă balanţa UNPR Hunedoara înclină mai mult către o alianţă cu social-democraţii, la PSD Hunedoara nu există nici un fel de opinie în acest sens. Asta, pentru că liderii judeţeni aşteaptă ca decizia să fie luată la centru. „Nu se ştie nimic în această privinţă. La sfârşitul acestei săptămâni va fi şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PSD, unde va participa deputatul Cristian Resmeriţă, la care, probabil, se va discuta şi despre acest subiect. Se va respecta decizia luată la nivel central”, a afirmat Radu Barb, secretarul general al PSD Hunedoara. Întrebat dacă reprezentantul organizaţiei judeţene va fi mandatat să reprezinte un anumit punct de vedere pentru sau împotriva alianţei cu UNPR, acesta a spus că de la centru nu s-a cerut un mandat pentru aşa ceva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Săracul Haralambie ! Dacă nu merg cu PSD apar două situații. Fie PUNR nu atinge pragul electoral, fie el însuși nu va mai fi votat. Plângeți viori...

  • Felicitări Natalia Bumbac, la modul cel mai sincer. Începi să devii ziaristă.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago