Categories: Sport

Început perfect la „Cupa Europei”, de la Deva

Ciprian Marinuţ

Sportivele de la SCM Deva şi Centrul Naţional de Judo din municipiu au cucerit trei medalii, sâmbătă, în prima zi a „Cupei Europei” pentru Juniori U 21, de la Deva, iar delegaţia României era lideră în clasamentul pe naţiuni, cu 11 trofee: două de aur, patru de argint şi cinci de bronz. Pe locurile următoare se situau Moldova (2-1-2) şi Marea Britanie (2-1-1).

Un aur şi o dublă de argint
Două dintre cele trei medalii pentru SCM Deva şi Centrul Naţional de Judo de la Deva au fost obţinute la categoria 44 kilograme, feminin, unde la start s-au aliniat doar patru sportive, toate din România. Mihaela Chiss, de la SCM Deva, a câştigat toate cele trei meciuri disputate şi a obţinut medalia de aur. Vicecampioană europeană şi medaliată cu bronz la Campionatul Mondial la nivel de cadete, Lidia Marin (SCM Deva – CSS 1 Bucureşti) s-a descurcat onorabil şi cu adversare junioare U21, mai mari ca ea, şi a avut două victorii, cucerind medalia de argint. Pe locul trei la această categorie, cu o singură victorie, s-a clasat Georgiana Ioniţă.
Cea mai valoroasă medalie, prin prisma concurenţei, pentru SCM Deva a intrat în palmaresul Oanei Nicolaescu, la categoria 52 de kilograme. Componentă a Lotului Olimpic al României de la Cluj-Napoca, Oana Nicolaescu a ajuns până în finala categoriei, fiind învinsă de Betina Temelkova, din Bulgaria, şi obţinând medalia de argint. Pe locul trei la această categorie la startul căreia s-au aflat 14 sportive s-a situat Anamaria Ioniţă, tot din România.
În prima zi a competiţiei, la feminin, România a cucerit în total şapte medalii: două de aur prin Mihaela Chiss şi Ştefania Dobre, două de argint prin Oana Nicolaescu şi Lidia Marin (foto) şi trei de bronz prin Georgiana Ioniţă, Denisa Ungureanu şi Anamaria Ioniţă. În plus, în competiţia masculină, tricolorii au obţinut patru medalii: două de argint prin Florin Selea (ctg. 60 kg) şi Elmer Szocs (ctg. 73 kg) şi două de bronz prin Vlad Luncan (ctg. 55 kg) şi Ionuţ Ianicu (ctg. 60 kg).

Alte şanse la podium
În a doua zi a competiţiei, ieri, 23 august, au intrat în concurs sportivii de la categoriile: 81 kg, 90 kg, 100 kg şi +100 kg, la masculin şi 63 kg, 70 kg, 78 kg şi +78 kg, la feminin. La „Cupa Europei” pentru Juniori U 21, care a avut loc la Deva, la finalul săptămânii, au participat 196 de judoka din 22 de ţări: 19 din Europa, plus Canada, SUA şi Egipt. Ediţia a II-a a întrecerii găzduite de oraşul de la poalele cetăţii punctează în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Judo şi reprezintă criteriu de calificare la Campionatele Europene de Juniori 2015, ce vor avea loc în Austria, în luna septembrie. SCM Deva şi Centrul Naţional de Judo de la Deva s-au prezenta la start cu cele mai valoroase 14 sportive care au drept de participare la această categorie de vârstă. Întrecerea este urmată de un stagiu de pregătire internaţională pentru sportivi, care va avea loc între 24 şi 26 august.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago