Începe vaccinarea cu doza a treia contra Covid!

Având în vedere începerea vaccinării po­pulației cu doza 3, DSP Hunedoara a ac­tua­lizat programul de lucru în centrele de vaccinare active și a adăugat noi centre de vac­cinare, susține directorul executiv Se­bas­tian Mezei. Doza a treia de vaccin se ad­ministrează de marți, 28 septembrie, în județ.
Vor putea fi vaccinate cu doza 3 toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.
Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vac­ci­nurile produse de companiile Pfizer& BioNTech sau Moderna.
Având în vedere că în România imu­ni­zarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel.
Programarea persoanelor pentru ad­mi­nis­trarea dozei de rapel (doza 3) se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, in­clu­siv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platfor­mei naționale de programare la vaccinare.
Pentru persoanele din centrele medico-so­ciale și rezidențiale, imobilizate la do­mi­ciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași mo­dalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile de la DSP Hu­nedoara.
Beneficiarii vor primi adeverințe de vac­ci­nare unde va fi specificată schema de vacci­nare, cu menționarea celor trei doze efec­tuate. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

11 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

11 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

11 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

11 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

11 ore ago