Începe strângerea maidanezilor!

  Sorina Popa

Dacă problema câinilor vagabonzi a dat mari bătăi de cap devenilor, se pare că ea este, totuşi, pe cale de rezolvare. Cel puţin aşa susţin edilii municipiului, dar şi reprezentanţii firmei care a concesionat serviciul de ecarisaj.
 

Daţi spre adopţie, sterilizaţi sau eutanasiaţi
Ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat că „după ani buni, pot să vă spun că problema câinilor vagabonzi din municipiu s-a rezolvat”. La rândul său, viceprimarul Cosmin Costa, a afirmat că luna aceasta adăpostul de la Sântuhalm va fi funcţional. „Vom avea acolo o sală de tratament pentru animale, sală de operaţie. Unii câini vor fi ţinuţi timp de o lună şi jumătate, pentru a fi daţi spre adopţie. Pe ceilalţi îi vom steriliza şi le vom da drumul în oraş, dar de data asta, nu se vor mai putea înmulţi”, a declarat viceprimarul Cosmin Costa.

Funcţional, pe 29 noiembrie
Cristian Olariu, reprezentantul firmei care a concesionat serviciul de ecarisaj, şi-a luat angajamentul că pe 29 noiembrie, adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Sântuhalm va fi funcţional. „Maşina de ecarisaj îşi va începe activitatea pe data de 29 noiembrie. Vom avea doi oameni care, pe timpul nopţii, vor folosi pistoale cu tranchilizante, pentru prinderea animalelor. Adăpostul are o capacitate de 50 de câini pe zi, care pot fi ţinuţi acolo. Apreciem că în municipiul Deva sunt aproximativ 800 de maidanezi. Zilnic, la Urgenţe, o persoană se prezintă, acuzând că a fost muşcată de câini vagabonzi. Vom prinde animalele, le vom steriliza şi le vom da drumul, din nou, pe străzi. Cei bolnavi vor fi eutanasiaţi. Scopul nostru nu este să omorâm animalele, ci să stopăm înmulţirea lor”, a afirmat Cristian Olariu.
Primăria Deva a alocat pentru serviciul de ecarisaj, 270.000 de lei pe an. Întreaga investiţie de la adăpostul de la Sântuhalm este suportată de firma Magnum Ball SRL, care a concesionat serviciul respectiv.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago