Actualitate

Începe jihadul pentru proprietarii de benzinării şi staţii GPL

După azilele de bătrâni, acum încep controalele la benzinării și stații GPL.
Premierul României Marcel Ciolacu a dispus ieri începerea unui control la nivel național cu privire la îndeplinirea condițiilor de autorizare, funcționare și exploatare a tuturor instalațiilor de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL. Decizia vine ca urmare a tragediei petre­cute acum două zile la Crevedia și are ca scop identificarea urgentă a potențialelor situații care ar putea fi produse și implică riscuri legate de siguranța publică.
La această acțiune de control vor parti­cipa reprezentanți ai tuturor instituțiilor publice care au atribuții legale în această privință:
ISCIR și CNCIR pentru autorizarea și controlul instalațiilor sub presiune, ISU pentru siguranța în exploatare a punctelor de lucru în care se efectuează operațiuni cu carburanți, ITM pentru respectarea obliga­țiilor privind contractele de muncă, Agenția de Mediu pentru respectarea obligațiilor de mediu, Poliția pentru respectarea legislației privind ordinea și siguranța publică, ARR și ISCTR pentru autorizarea și controlul cisternelor de transport, ANAF și Vamă pen­tru respectarea obligațiilor de natură fiscală.
Prefectul de Hunedoara va coordona, în județul nostru, echipele mixte de control formate din reprezentanții instituțiilor men­ționate. Vor fi verificate toate benzinăriile și stațiile GPL.
(A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

19 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

19 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

19 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

19 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

19 ore ago