Începe curăţenia de primăvară la Sântămăria-Orlea

05-Oprean-Dumitru-primar-Sintamarie-Orlea-4  Magdalena Şerban

Primarul comunei Sântămăria-Orlea, Dumitru Oprean (foto), susţine că acţiunile de ecologizare au o frecvenţă lunară pe plan local, dar în luna curentă, curăţenia se va face mai riguros. Zilele următoare se va începe în forţă, primarul punând gând rău gunoaielor.

„Şanţurile şi albiile râurilor din toate satele vor fi curăţate de cei de la ajutor social (legea 416) şi de muncitorii de la primărie. De fiecare dată, la început de primăvară, adică în martie, ni se alătură cadrele didactice de pe raza comunei, elevii şi personalul de la administraţia locală. Avem alocaţi bani pentru necesarul de saci menajeri, mănuşi şi motorină, pentru a asigura transportul deşeurilor cu tractorul nostru cu remorcă, la staţia de sortare din Haţeg. Mai apelăm şi la maşina ce ridică gunoiul la nivel de comună, stabilind rutele în funcţie de graficul acesteia. Lunar, adunăm gunoi în circa 100 de saci. Apele din comunele vecine se strâng la Subcetate, aducând cu ele multă mizerie dinspre Sălaşu de Sus, Baru Mare, Pui, Răchitova şi Râul de Mori. Aşa că de la Ciopeia până la Subcetate, parcurgem marginea Streiului, de la Sânpetru până la Sântămăria-Orlea, parcurgem malul Sibişelului, apoi de la Sânpetru până la Subcetate, marginea Râului Mare. Cuprindem şi Gara CFR Subcetate, cantonul Ciopeia, albiile din Balomir, respectiv Bucium”, a spus primarul din Sântămăria-Orlea“ unul dintre puţinii edili hunedoreni care strigă prezent, an de an, la acţiunea internaţională de ecologizare „Let’s Do It, Romania!“.

Un gând despre „Începe curăţenia de primăvară la Sântămăria-Orlea”

  1. Let’s Do It politichia doamna Magda. Hai sa mai luam un ban de la sponsorizarile primaresti, ca deh’, vine Campania electorala, si trebuie sa aiba fata curate, in presa. Pai nu mai intelegem nimic, numai ieri laudati pe Jelu de la Rachitova si azi ziceti ca face mizerie ? Doamna Magda, mai recititi explicatia cuvantului consecventa din DEX. Apoi Ciopeia si Sampetru nu sunt satele domnului Oprean ? Doara nu venim noi din Deva sa aruncam gunoaiele pe marginea apelor. Si apropos, cate amenzi a dat dl primar pentru depunere ilegala de deseuri menajere, de cand este primar ? Nu avem nimic cu dumnealui, ca nu-l cunoastem, da’ Mesagerul s-a transformat in casierie de partid ? Si fiind vorba de dl Oprean, casieria carui partid ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.