Categories: EvenimentFlash

Incendiu la Spitalul CFR Simeria

Oana Mihnea

Ieri după-amiază, la Spitalul CFR din Simeria, a izbucnit un incendiu în unul dintre saloanele unităţii medicale. A fost nevoie de intervenţia în forţă a echipajelor de salvare, deoarece riscul producerii unei tragedii a fost foarte mare.

Au fost evacuaţi la timp
La faţa locului au intervenit nouă echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, cinci ambulanţe SMURD şi şase autospeciale de stingere a incendiului de la ISU Hunedoara. „Focul a izbucnit într-un salon situat la etajul I al spitalului, a fost degajare de fum în urma arderii, dar oamenii au fost evacuaţi la timp. Cauzele producerii incendiului nu au fost stabilite până acum“, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Potrivit informaţiilor furnizate de Liliana Stolnicu, managerul unităţii, în interiorul spitalului se aflau la acel moment 53 de pacienţi şi o persoană decedată. Aceasta însă a murit înainte de producerea incendiului, din cauza unor afecţiuni, dar, conform procedurii, cei care decedează trebuie să rămână în spital două ore, apoi pot fi preluaţi. Din cauza faptului că a fost afectată clădirea, a fost nevoie ca bolnavii internaţi aici să fie mutaţi la alte spitale din judeţ pentru continuarea tratamentului. O parte dintre aceştia au refuzat relocarea şi au declarat că nu acceptă transferul. Până să ajungă la alte unităţi, oamenii au fost primiţi în clădirea Primăriei oraşului Simeria.

Nici unul cu arsuri
Medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, a precizat că 25 de pacienţi au fost transportaţi la alte spitale. Dintre aceştia, 14 au ajuns la Spitalul Judeţean Deva, opt la  Spitalul Municipal „Dr. Al. Simionescu“ Hunedoara şi trei la Orăştie. Nu sunt mulţi cei care au suferit intoxicaţii cu fum, majoritatea au nevoie în continuare de spitalizare sau au făcut atacuri de panică. Nici unul dintre cei internaţi în Spitalul CFR Simeria nu a suferit arsuri.
„Din cele 14 persoane care au ajuns la noi, doar trei au intoxicaţii foarte uşoare cu fum şi nu necesită tratamente sau asistenţă medicală specială, sunt în afara pericolului. Avem locuri libere, nu este nici o problemă din acest punct de vedere“, a menţionat Călin Laza, managerul spitalului devean.
Se pare că Spitalul General C.F. Simeria a fost verificat în cursul acestui an de inspectorii de prevenire de la ISU Hunedoara şi a scăpat doar cu un avertisment. Există mai multe ipoteze referitoare la cauzele producerii incendiului, una implică o defecţiune la instalaţia electrică, iar alta, lăsarea unei lumânări aprinse la căpătâiul persoanei decedate din spital. Cei abilitaţi, în acest caz pompierii, vor stabili cu exactitate ce a dus la producerea incendiului.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean
Tags: featured

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

10 ore ago