Categories: Actualitate

Incendiatorul trenului din Gara Simeria a fost prins

Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au reuşit să-l prindă pe cel care în vara anului trecut a incendiat o garnitură de tren aflată în staţia CFR Simeria. Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, este un boschetar care obişnuia să doarmă prin gări şi trenuri dezafectate.
„În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit să-l depisteze pe Gheorghe T., un tânăr din comuna Găvojdia, judeţul Timiş. În iunie anul trecut, acesta a incendiat o garnitură de tren de călători, scoasă din circulaţie, iar opt vagoane au fost distruse“, a declarat comisarul şef Vasile Hriţac, şeful Poliţiei TF Hunedoara. Poliţiştii au stabilit că bărbatul era beat în seara în care a dat foc vagoanelor, şi se pare că a făcut acest lucru, după ce s-a luat la harţă cu nişte angajaţi ai CFR-ului. Flăcările au cuprins iniţial două vagoane, însă focul s-a extins rapid şi au fost afectate, în total, opt din cele 12 vagoane ale garniturii. Pentru stingerea incendiului, pompierii au intervenit cu şase autospeciale, iar circulaţia trenurilor a fost întreruptă, astfel că 15 trenuri au avut întârzieri de zeci de minute. Prejudiciul cauzat de incendiu, în valoare totală de 23.471 de lei, nu a mai fost recuperat. Bărbatul a fost propus pentru arestare preventivă, însă procurorii au decis cercetarea lui în stare de libertate. (C. Ghenea)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

20 de ore ago