Categories: Actualitate

Incendiatorul limuzinei primarului Ile, la un pas de libertate

Ioan Giany Simulea a ajuns după gratii în urma unei răzbunări, acesta incendiind una dintre maşinile familiei Ile. Incendiatorul a fost condamnat în 2012, la patru ani şi jumătate de închisoare.
Giany Simulea a încercat încă de anul trecut să-i convingă pe magistraţi că poate fi pus în libertate, mai ales că a executat o parte însemnată din pedeapsă, însă fără succes. În acest an, a mai avut câteva tentative, judecătorii considerând că solicitările sunt făcute înainte de termen. Ultima cerere depusă de Simulea, la Judecătoria Miercurea Ciuc, de care aparţine penitenciarul în care este încarcerat, a avut succes. Magistraţii au decis, la mijlocul lunii septembrie a.c., să-i admită solicitarea de liberare condiţionată. Tânărul ar fi trebuit să ajungă în faţa completului la finele lunii trecute pentru a afla soluţia, însă termenul a fost preschimbat.
Giany Simulea a fost condamnat pentru distrugere şi şantaj, dar şi la achitarea sumei de 210.770 lei cu titlu de despăgubiri civile către Porsche România, societatea de la care era luat autoturismul în leasing de către fiul primarului din Vulcan. Potrivit rechizitoriului în baza căruia a fost condamnat, Simulea a încercat să obţină de la primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile şi fiul acestuia, Alecsandru Ile, prin ameninţări, suma de 50.000 de euro. Pentru că nu a obţinut banii, la adăpostul nopţii, a incendiat maşina de lux a fiului edilului şef. Prins la scurt timp, Simulea şi-a recunoscut fapta şi nu a vrut să explice nici măcar în faţa judecătorilor motivele care l-au determinat să-şi ducă la capăt ameninţările. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

18 ore ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

18 ore ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

18 ore ago

Suntem pregătiți pentru un blackout total? Ce provizii trebuie să avem în case

Adriana Năstase Este greu să ne imaginăm ce am putea face în timpul unei întreruperi…

18 ore ago

Fost miner din Petroșani, condamnat pentru că a vrut să-și ucidă verișorul

Ortacul s-a pensionat de la mină și a decis să se reîntoarcă la casa părin­tească,…

18 ore ago

Profesor de religie, condamnat pentru că și-a bătut soacra

Absolvent de Teologie, dascăl de religie în județul Hunedoara, bărbatul le-a spus anchetatorilor că a…

18 ore ago