Categories: Comunitate

Încă se aşteaptă bugetul la sanatoriul din Brad

Ca urmare a deciziei reprezentanţilor medicilor de familie de a nu semna noul contract cadru din sănătate, Guvernul a amânat până la 1 iulie 2016 aplicarea HG pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în 2016-2017.

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică proiectul de HG prin care se prorogă până la data de 1 iulie 2016 termenul de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 161/2016 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, aşa că toate unităţile sanitare au de suferit. Printre acestea se numărără Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, care se confruntă cu constrângeri financiare ce se răsfrâng asupra activităţii medicale.
„Suntem descoperiţi la plata furnizorilor, iar stringente sunt utilităţile. Nu ştiu să fi întârziat vreodată atât de mult semnarea contractului. S-a spus că la începutul lunii iunie se va rezolva, dar încă aşteptăm. De regulă, maximum în luna aprilie a fiecărui an aveam parafate alocările. Neavând aprobată cifra de buget, nu putem angaja nici cheltuielile ce se impun. Mergem pe acte adiţionale lunare”, spune dr. Ionel Circo (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad. (M.Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago