Categories: ActualitateFlash

Încă o bătrână a căzut în plasa escrocilor

O bătrână în vârstă de 82 de ani, din municipiul Orăştie, a crezut în vorbele unor străini şi a ajuns să îşi piardă agoniseala de o viaţă. Acum, escrocii sunt căutaţi de poliţişti.
Momită cu bijuterii din „aur”
Vineri, bătrâna stătea pe banca din faţa blocului, când o femeie şi un bărbat au intrat în vorbă cu ea. Cei doi i-au spus că sunt de la o asociaţie umanitară din municipiul Alba Iulia, dar că au nevoie de bani româneşti şi nu vor să schimbe valuta în euro pe care o au. Aceştia i-au promis octogenarei că dacă îi ajută cu bani, va fi răsplătită cu bijuterii din aur, dar şi dublul sumei împrumutate. Astfel, bătrâna a urcat în apartament şi le-a dat celor doi cei 10.000 de lei pe care îi avea puşi la păstrare pentru zile negre. După ce şi-a dat seama că a fost înşelată, femeia a sunat la Poliţia municipiului Orăştie.
„Suspecţii au convins partea vătămată să urce în apartament şi să le ofere economiile sale, în valoare de 10.000 lei. Aceştia au lăsat pe masă cinci ghiuluri şi o brăţară din metal galben, au luat banii şi i-au spus femeii că vor reveni cu suma dublă şi cu alte ajutoare, după care au părăsit în grabă apartamentul”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
În prezent, oamenii legii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru a identifica suspecţii, dar şi pentru a recupera prejudiciul. (L. Goangă)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago