Categories: ActualitateFlash

Contribuabilii hunedoreni, luaţi la puricat de Fisc

Loredana Goangă

De la începutul anului şi până în luna martie, structurile cu atribuţii de inspecţie fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Hunedoara au făcut sute de controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Controalele i-au luat prin surprindere
În perioada ianuarie – martie, inspectorii fiscali au făcut 207 de controale la persoanele juridice, dintre care cinci au fost inspecţii fiscale generale, 95 au fost inspecţii fiscale parţiale, iar restul de 107 au constituit controale inopinate, controale încrucişate şi cercetări la faţa locului. În cadrul acestora s-a avut în vedere respectarea de către contribuabili a reglementărilor legale privind stabilirea, evidenţierea, declararea şi plata impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate bugetului. În urma verificărilor, bugetul statului a fost suplimentat cu suma de 39.669.000 de lei, din care 24.507.000 lei reprezintă diferenţe de impozite şi taxe, 15.158.000 lei sunt accesorii, iar amenzile contravenţionale aplicate au fost în valoare de 4.000 de lei. Totodată, pierderile fiscale înregistrate de agenţii economici au fost diminuate cu 114.000 lei.
Nu au scăpat nici persoanele fizice
În ceea ce priveşte persoanele fizice, în cadrul celor 79 de verificări, 10 au fost inspecţii fiscale generale, 39 inspecţii fiscale parţiale, iar 30 au fost controale inopinate, controale încrucişate şi cercetări la faţa locului. Astfel, din veniturile suplimentare în valoare de 712.000 de lei, 518.000 lei sunt diferenţe de impozite şi taxe, 193.000 lei sunt accesorii, iar amenzile contravenţionale aplicate sunt în valoare de 1.000 de lei.
Tot în aceeaşi perioadă, 90 de solicitări de rambursare/restituire a taxei pe valoare adăugată au fost soluţionate, iar din suma cerută în valoare de 55.115.000 lei, s-a admis 54.077.000 lei, suma de 1.038.000 lei fiind respinsă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

11 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

11 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

11 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

11 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

11 ore ago