Categories: Actualitate

Încă o amânare în procesul de înşelăciune al lui Litera

Ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au mai acordat un termen până la care Cristian Litera (foto) va trebui să depună dovezile de împăcare cu părţile din dosarul în care este judecat pentru înşelăciune. Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean, următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 21 martie, pentru finalizarea demersurilor privind împăcarea.
Demersurile pe care Litera le face pentru a se împăca cu firmele cărora le-a adus prejudicii financiare au început în luna septembrie 2015. Acesta ar fi reuşit să-i convingă pe o parte dintre cei care s-au constituit părţi civile în dosar, acum mai având de împăcat doi sau trei administratori ai firmelor pe care le-a înşelat. Reamintim că dosarul în care Cristian Litera, alături de Daniel Măturar, Ionuţ Crişan şi Ionuţ Bălan sunt acuzaţi de înşelăciune, a fost trimis în judecată în 2009. Din datele anchetatorilor, aceştia ar fi înşelat peste 20 de firme din judeţ care activau în domeniul construcţiilor, creând un prejudiciu de peste 500.000 de lei. Cei patru au fost condamnaţi în 2013, de prima instanţă, Tribunalul Hunedoara. Atunci, Litera a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, iar ceilalţi trei au primit pedepse între trei şi şase ani de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă. (N.Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

5 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

11 ore ago