Cristina Ghenea

Chiar dacă au trecut abia câteva săptămâni de la implementarea ultimelor măsuri menite să fluidizeze traficul rutier în reşedinţa de judeţ – în parte nereuşite! – administraţia locală a municipiului Deva este de părere că acestea n-au fost de ajuns şi că e necesar să investească şi mai substanţial în optimizarea circulaţiei.
De data aceasta, este vorba de arterele principale ale municipiului şi de modernizarea şi extinderea  sistemului de semaforizare (!?) pentru 23 de intersecţii. Totul costă peste 17 milioane de lei, sumă din care aproximativ 700.000 lei sunt asiguraţi din bugetul local.
Potrivit directorului Compartimentului de Dezvoltare, din cadrul Primăriei Deva, Daniela Pârvu, realizarea unui proiect care să aibă drept scop fluidizarea traficului s-a făcut datorită creşterii foarte mari, în ultimii ani, a numărului de maşini care tranzitează localitatea. Primăria încearcă, de fapt, îmbunătăţirea condiţiilor de trafic pe axele centrale ale municipiului, adică pe Calea Zarandului, bulevardele 22 Decembrie şi Decebal şi pe străzile Horea şi Mihai Eminescu. Doar că acest lucru costă mai mult de 17 milioane de lei. Banii vor fi cheltuiţi pe modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare în 23 de intersecţii, crearea unui centru de comandă şi control unic pentru coordonarea activităţilor de management al traficului rutier şi pe supraveghere video care să corespundă – atenţie! – „cerinţelor viitoare de dezvoltare a municipiului“. Parte din sumă va fi asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională, iar contribuţia municipiului Deva este de 267.633,20 lei – cheltuieli eligibile, la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de 399.630 lei, de unde rezultă o contribuţie totală de la bugetul local de 667.263,20 lei. Licitaţia pentru acest proiect a fost deja organizată, iar contractul i-a fost atribuit firmei SC UTI GRUP SA Bucureşti, cu reprezentanţii căreia, săptămâna viitoare, administraţia locală va avea o întâlnire pentru încheierea contractului.
O chestiune rămâne, totuşi, pentru onor conducerea Primăriei Deva: când în toate oraşele mari se încearcă fluidizarea circulaţiei prin realizarea de sensuri giratorii şi eliminarea, pe cât posibil, a semaforizării, noii edili ai urbei reşedinţă de judeţ fac taman pe dos. Ei se pun pe montat semafoare. Şi unde oare sunt 23 de intersecţii care necesită semaforizare în cele câteva străzi ale Devei?

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De unde au bani? Din economia făcută in urma stingerii iluminatului stradal, cand încă afară e beznă?! Hei, administraţia locală, reglaţi-vă ceasurile alea după care porniţi/opriţi iluminatul stradal! Nu ar fi o problemă, daca străzile nu ar fi pline de javre comunitare. Dar se pare că nu vă pasă!

  • aproape 4 milioane de euro pentru niste semafoare ,sinteti nebuni,sau e foamea mare,o sa vedeti averea primarului dupa 4 ani dar nimeni n o sa l intrebe de sanatate.o sa zica ca o are din rahatul ala de salariu pe care il ia

  • Directorul Compartimentului de Dezvoltare, din cadrul Primăriei Deva, Daniela Pârvu,este ori lipsita de idei(ca sa nu-i zicem pe romaneste), ori o fi facut pe vremurile strabune studii in domeniul transporturilor auto??
    Dar cel mai probabil abonatii clientelari ai primarului din Deva asta stiu sa faca, iar in cazul asta nu mai avem ce face. Orice afacere de primar, se face cu dedicatie(si parandarat) !!
    :)

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

20 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

20 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

20 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

20 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

20 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

20 de ore ago