Categories: Comunitate

În sfârşit, vin bani europeni la Brănişca!

Magdalena Şerban

Finalul lui 2013 a adus unele dintre cele mai bune veşti pe care administraţia din Brănişca le aştepta de mult timp: s-au semnat contractele de finanţare pentru două proiecte accesate pe bani europeni, ambele cu cotă zero de cofinanţare locală.
Centru de informare turistică şi utilaj multifuncţional
„Vom avea, graţie unui program european în valoare de 160.000 de euro, o construcţie nouă în Boz, ce va funcţiona ca un centru de informare turistică. Urmează procedura de achiziţie publică, dar deocamdată, nu am cu cine să o fac din primărie, noi mai având doar câţiva angajaţi. Dacă după cei cinci ani de funcţionare în regim turistic, aşa cum prevede proiectul, nu-şi justifică utilitatea, măcar rămânem cu construcţia şi îi putem da altă întrebuinţare. Altfel, de unde aveam noi atâţia bani să o realizăm?”, se întreabă Teodor Lazăr (foto), primarul din Brănişca. Un alt motiv ce-i bucură zilele este posibilitatea de achiziţionare a unui utilaj multifuncţional, în valoare de 60.000 de euro, pentru lucrările edilitare. El face parte dintr-un proiect câştigat de curând pe GAL, sub tutela căruia mai urmează să se depună încă un program, de data aceasta, pentru modernizarea unei străzi din Brănişca. Lucrările au fost estimate la 85.000 de euro.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

9 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

9 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

10 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

10 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

10 ore ago