Categories: ComunitateFlash

În Parâng, s-a turnat bazinul pentru zăpada artificială

Maximilian Gânju

Constructorul angajat pentru lucrările la amenajarea domeniului schiabil din Parâng şi-a mobilizat muncitorii, pentru a realiza una din cele mai complexe lucrări. Mai bine de 24 de ore s-a muncit la foc continuu, pentru a se turna bazinul care va alimenta cu apă toate instalaţiile de zăpadă artificială.
Bazinul de acumulare semi-îngropat realizat din beton armat trebuia turnat „dintr-o singură bucată”, cum spun constructorii, iar pentru acest lucru, firma angajată în baza contractului cu municipalitatea şi-a mobilizat toţi muncitorii. Operaţiunea a început încă de sâmbătă iar angajaţii au muncit la foc continuu mai bine de 24 de ore. „Este vorba de un bazin de acumulare semi-îngropat, la care s-a turnat radierul. Această operaţiune nu se poate face cu întreruperi. A intrat o cantitate foarte mare de beton şi pentru a fi asigurată această cantitate, s-au angajat doi furnizori locali. Bazinul de acumulare este alimentat prin conducte subterane şi în iarna aceasta, va deveni funcţional pentru alimentarea cu apă a instalaţiilor de zăpadă artificială. El va deservi întregul domeniu schiabil la final”, a precizat unul dintre coordonatorii lucrării.
Pe tot parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în Parâng, s-au făcut sute de transporturi de beton, spre mirarea turiştilor aflaţi în masiv. Oamenii s-au arătat impresionaţi, chiar dacă au avut de suportat uneori praful ridicat de autovehiculele grele. „De pe vremea lui Ceauşescu, nu am mai văzut să se lucreze aşa. Erau şi câte trei betoniere care aşteptau să verse betonul. Dacă ar munci aşa tot timpul, cred că ar fi gata lucrările mult mai repede. Praful a fost neplăcut, dar era inevitabil”, a spus unul dintre turişti.
Bazinul de acumulare din zona „Căsuţa din poveşti” va putea alimenta tunurile şi restul de instalaţii de producere a zăpezii artificiale, încât să se poată schia în condiţii excelente pe pârtii. Asta, chiar dacă în staţiune nu ninge, însă, trebuie îndeplinită o condiţie esenţială: temperaturile exterioare să fie sub zero grade Celsius.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago