Politica si administratie

În nordul județului, la Vorța, se pregătește schimbul de generații în administrația publică. Flavius-Eduard BENEA (PSD): Totul este să îndrăznim să credem în schimbare!

Vă invităm să parcurgeți un dialog interesant cu tânărul candidat al PSD la funcția de primar al comunei Vorța. Flavius Eduard Benea îl contrazice pe actualul primar care a declarat într-o întâlnire cu cetățenii că a făcut tot ce se putea pentru comună și că nu a mai rămas nimic de realizat. „Îmi este greu să cred că cineva poate crede vreodată în aceste vorbe”, spune candidatul PSD.

REPORTER: Domnule Flavius-Eduard Benea, recent, actualul primar al co­munei Vorța a declarat că, în comună, nu prea mai este nimic de făcut din punct de vedere administrativ. Cum priviți a­ceastă afirmație? Mai au sens alegerile locale?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Rezul­ta­tul alegerilor exprimă voința oamenilor care au dreptul să-i aleagă pe cei în care au încredere, să aleagă acele proiecte pe care le consideră utile în dezvoltarea localității. Eu nu candidez pentru a co­menta declarațiile actualului primar, eu candidez pentru a-i convinge pe locui­torii comunei Vorța că avem multe de făcut împreună. Ca principiu, îmi este greu să cred că cineva poate crede vreodată în aceste vorbe: „Gata, le-am făcut pe toate, nu mai este nimic de făcut”. Acasă, în gospodăria fiecăruia, me­reu este ceva de făcut. Societatea este în plină transformare, localitățile trebuie să țină pasul cu dinamica lumii în care trăim. Iar în comuna noastră, sunt încă multe făcut în opinia mea și a celor care trăim în această comunitate. Dacă ajungi la concluzia că nu mai ai nimic de făcut sau dacă te-ai săturat de primărie, onest este să faci un pas în lateral.

REPORTER: Sugerați că Vorța a ră­mas undeva în urmă?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Afirm cu toată responsabilitatea că se poate mai bine! În viziunea mea, o comunitate tre­buie să fie primitoare și deschisă spre dez­voltare, iar pentru asta trebuie să oferim cetățenilor facilități pentru un trai mai bun: locuri de joacă pentru copii, școli modernizate pentru elevi și profe­sori, terenuri de sport pentru tineri – așa cum sunt în majoritatea comunelor din județ, dispensare medicale moderne (nu improvizații din containere) și cămine cul­turale reabilitate în toate satele. Pan­demia ne-a arătat că oamenii sunt dor­nici de a se muta din mediul urban la sat. Pentru asta însă, o primărie responsabilă trebuie să le ofere ceva acestor oameni, în primul rând o viziune pentru viitor. Eu vreau să atragem familii de oameni tineri în zona noastră care să se integreze cu ușurință!

REPORTER: Vorța este o comunitate mică în raport cu alte localități. Cu toate acestea, lupta electorală din această comună atrage atenția în mod deosebit. De ce este atât de mare și de intensă lupta politică?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Depinde cum privim lucrurile. Prin luptă politică eu înțeleg o dezbatere de idei, de pro­iecte pentru viitor. Dacă străbatem comuna o să vedeți drumuri neîngrijite, fără rigole și accesuri improvizate la pro­prietăți. O să vedeți că deșeurile me­na­jere se ridică mai rar decât în alte co­mune pentru că așa a decis actuala con­du­cere a pri­măriei, o să vedeți că avem probleme cu iluminatul public, că nu avem transport local. Oare se poate spu­ne, în acest context, că toate problemele sunt rezolvate, că nu mai este nimic de făcut!? Ca să revin la întrebarea Dum­nea­voastră, este, dacă vreți, o con­frun­tare între trecut și viitor, între un mod pră­fuit de a face administrație și o viziu­ne nouă de a schimba direcția spre dez­voltare.

REPORTER: Care este garanția că, dacă veți fi ales primar, viziunea pe care ne-o prezentați va fi pusă în practică?
FLAVIUS-EDUARD BENEA: Prin Pro­gramul Național de Dezvoltare Locală 2 au fost implementate proiecte în județ în valoare de peste 660 de milioane de lei. Știți câte proiecte a accesat comuna Vorța? ZERO! Iar acest lucru poate fi ve­ri­ficat. De alte fonduri nerambursabile nu are rost să discutăm. Acesta este re­zultatul administrației prăfuite de care vorbesc. Așa „le-a făcut pe toate”. Ga­ran­ția mea este ambiția de a scoate la lu­mină această comună. Sprijinul și în­cre­derea pe care mi le oferă pre­șe­din­tele Consiliului Jude­țean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, sunt bazele unui par­te­ne­riat din care avem numai de câștigat. Am energia pentru a munci, am dorința de a face bine celor din jur și POT! Totul este să îndrăznim să credem în schim­bare și să nu ne lă­săm co­ple­șiți de inti­mi­dări. Voi fi pri­marul tu­turor!
(A. N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o zi ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o zi ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o zi ago