Categories: Actualitate

În instanţă, pentru o ştampilă

Nicolle Ebner

 Preşedintele unei asociaţii de proprietari din Deva riscă să fie trimis în judecată pentru abuz şi nerespectarea legii. Persoana în cauză este învinuită că nu a făcut o selecţie de oferte pentru realizarea unor lucrări în interesul proprietarilor, dar nici nu vrea să-şi dea acceptul ca unii dintre locatari să lucreze cu altă firmă, care a prezentat o ofertă mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar.

„Face ce vrea, pe banii noştri”
Angelica Groza, proprietara apartamentului nr. 42, din blocul 88, de pe strada Horea nr. 2, afirmă că preşedintele asociaţiei de proprietari a decis, de unul singur, ca lucrările de contorizare individuală a gazului metan să fie făcute de o anumită firmă, fără să facă o selecţie de oferte şi fără să se consulte cu membrii comitetului de administraţie al asociaţiei care, susţine femeia, aveau şi alte propuneri, mult mai avantajoase din punct de vedere financiar. Lucrările au demarat în regim de urgenţă, chiar dacă unii proprietari au optat pentru oferta mai convenabilă, prezentată de Angela Groza. În final, Angela Groza a rămas singură în lupta alegerii celei mai bune oferte şi a cerut preşedintelui asociaţiei de proprietari, acceptul să-şi realizeze lucrarea de contorizare a gazului metan cu firma găsită de ea. „De aproape o lună şi jumătate, Lenuţa Cincu, preşedintele asociaţiei, mă plimbă cu vorba că-mi ştampilează cererea, dar spune că este de acord când sunt prezente şi alte persoane, iar când mă duc cu cererea, mă refuză pe faţă. Este inadmisibil ca un preşedinte de asociaţie, în loc să lucreze pentru proprietarii care o plătesc, să lucreze împotriva lor. Adică, face ce vrea ea, pe banii noştri, fără să ia în calcul că, mai ales în această perioadă, orice bănuţ contează. Firma găsită de mine efectua lucrări cu 150 de lei mai ieftin, pentru fiecare apartament, decât cea angajată unilateral de Lenuţa Cincu”, declară Angela Groza.

„Trebuia să facă selecţie de oferte”
Deranjată de atitudinea preşedintelui de asociaţie, proprietara a depus o reclamaţie la serviciul Locato, din cadrul Primăriei Deva. „Reclamanta are dreptate, dar, din păcate, nu se mai poate face nimic, deoarece lucrările sunt începute. Conform legislaţiei, preşedintele asociaţiei de proprietari trebuia să facă o selecţie de oferte, care trebuiau discutate în cadrul comitetului de administraţie. Asta, în cazul în care la mijloc era vorba de o urgenţă. În caz contrar, preşedintele asociaţiei de proprietari trebuia să convoace adunarea generală şi să prezinte ofertele în faţa proprietarilor, urmând ca aceştia să decidă pentru care dintre oferte optează”, răspunde Elena Ivan, directorul Serviciului de Asistenţă Socială Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

15 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

15 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

15 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

15 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

15 ore ago