Categories: ActualitateUltima Ora

În final, minerilor li se va majora sporul de pericol . Conducerea CEH a găsit soluţia salvatoare

Maximilian Gânju

Discuţiile dintre administraţia Complexului Energetic Hunedoara şi liderii de sindicat ai minerilor au dus la un rezultat pozitiv pentru cei circa 3.400 de ortaci din cadrul Sindicatului Muntele. Liderii sindicali au ieşit din greva foamei. Dar nu toţi minerii vor primi sporul majorat.

Întâlnirea dintre directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Daniel Andronache (foto), şi cei 21 de sindicalişti ai minerilor din Valea Jiului aflaţi în greva foamei, a dus la găsirea unei soluţii prin care ortacii să beneficieze de majorarea sporului de periculozitate de la 700 la 800 de lei. Creşterea se va acorda retroactiv de la 1 martie a.c., iar liderii sindicali au renunţat la protestul declanşat luni după amiază, respectiv greva foamei.
„Am semnat un protocol între Sindicatul Muntele şi administraţia CEH. Salariaţii vor primi această majorare începând cu data de 1 martie. În această situaţie, considerăm conflictul închis şi revin să le spun tuturor salariaţilor care nu fac parte din Muntele, să vină să semneze un astfel de protocol, pentru ca şi ei să poată beneficia de această creştere de 100 de lei a sporului de pericol”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele. Doar 3.334 de mineri vor beneficia de creşterea sporului, toţi din Sindicatul Muntele. Restul ortacilor, peste 1.000 la număr, fac parte din alte sindicate miniere şi cum liderii lor n-au încheiat protocoale cu administraţia CEH, încă nu există baza legală pentru a le fi majorat sporul de pericol.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

14 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

14 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

14 ore ago