Categories: Sport

„În cărţi” pentru medalii în Superliga la lupte pe echipe

Ciprian Marinuţ

Reprezentanţii cluburilor hunedorene CNS „Cetate” Deva – Inter Petrila şi CSS Hunedoara – CSS Petroşani se află pe podium în ierarhia Superligii pe echipe cadeţi, după etapa a două a competiţiei, desfăşurată în weekend, la Slatina. Luptătorii din judeţ ocupă locurile doi şi trei şi au şanse mari la medaliile naţionale în cea mai puternică întrecere pe echipe din ţară, întrucât mai este de disputat o singură etapă.

Majoritari în finala competiţiei
Patru dintre cele şase cluburi din ţară care au reprezentanţi în finala Superligii pe echipe cadeţi sunt din judeţul Hunedoara, semn că şcoala de lupte hunedoreană este una valoroasă. Astfel, după primul tur preliminar în „careul de aşi” al Superligii s-au calificat echipele CSS Odorheiu Secuiesc, CSS Cluj Napoca şi grupările hunedorene formate prin „alianţa” cluburilor CNS „Cetate” Deva – Inter Petrila şi CSS Hunedoara – CSS Petroşani. În etapa a doua a competiţiei, cele patru grupări s-au întâlnit în dueluri directe, fiecare cu fiecare, iar echipele hunedorene au reuşit să se claseze pe podium. Echipa formată din sportivi de cluburile CNS „Cetate” Deva şi Inter Petrila se situează pe locul doi după ce a învins cu 7-3 pe CSS Cluj Napoca şi cu 6-4 gruparea CSS Hunedoara – CSS Petroşani, pierzând cu 4-6 în faţa celor de la CSS Odorheiu Secuiesc. Gruparea alcătuită din luptători de la CSS Hunedoara şi CSS Petroşani ocupă locul trei, după ce a câştigat în faţa celor de la CSS Cluj şi a pierdut contra echipei Deva-Petrila şi a celor de la CSS Odorheiu Secuiesc, care sunt lideri ai clasamentului. Ambele echipe hunedorene au şanse mari de a se menţine pe podium şi de a obţine medalii naţionale, întrucât mai este de disputat o singură etapă, care va avea loc în luna octombrie, la Odorheiu Secuiesc. Sistemul de desfăşurare al întrecerii pe echipe presupune dueluri directe între sportivii de la aceeaşi categorie de greutate din fiecare formaţie, la cele 10 categorii existente la acest nivel, fiecare victorie fiind echivalentă cu un punct.

Rezultate peste aşteptări
Echipa cluburilor CNS „Cetate” Deva – Inter Petrila a fost formată din opt sportivi din Deva şi doi de la clubul din Valea Jiului, astfel: Constantin Nemeti (ctg. 46 kg), Paul Doda (ctg. 50 kg), Ionuţ Anca (ctg. 54 kg), Flavius Stoica (ctg. 58 kg), Iosif Szabo (ctg. 63 kg), Alexandru Macingo (ctg. 69 kg), Iosif Suller (ctg. 76 kg), Sergiu Donu (ctg. 85 kg) şi Liviu Onofrei (ctg. 100 kg). Antrenorul Suraj Moravan, de la CNS „Cetate” Deva,  consideră că rezultatele sunt surprinzător de bune, fiind în ton cu performanţele notabile din acest an competiţional. „La prima impresie ne aşteptam să fim pe locul patru, însă băieţii s-au mobilizat extraordinar şi au luptat cu curaj, astfel că ne-am clasat pe un surprinzător loc doi. Sper să ne menţinem pe această poziţie şi după ultima etapă şi să readucem luptele din Deva pe podiumul naţional la echipe după o pauză de câţiva ani. Ar fi o încununare perfectă pentru cele 13 medalii individuale obţinute de sportivii noştri în acest an pe plan naţional şi la nivel internaţional”, a spus antrenorul de la CNS „Cetate” Deva.
Luptătorii din judeţ vor concura în următoarele săptămâni la etapele de zonă şi finale de la categoriile copii I, II şi III, având ca obiectiv obţinerea de noi medalii.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago