Categories: Sport

Echipele hunedorene, în topul naţional la lupte

Ciprian Marinuţ

Reprezentanţii cluburilor CSS Petroşani, CSS Hunedoara, CNS Cetate Deva şi Inter Petrila au cucerit trei dintre cele şase medalii puse în joc la finalele Campionatului Naţional de Lupte Libere al echipelor de cadeţi, masculin şi feminin. La masculin, gruparea CSS Petroşani – CSS Hunedoara a obţinut medalia de argint, iar echipa CNS Cetate Deva – Inter Petrila s-a clasat pe locul trei, în vreme ce la feminin, formaţia CSS Petroşani – CSS Hunedoara a cucerit medalia de bronz.

Au cucerit jumătate din medalii
La ultima etapă din competiţia masculină a celor mai bune echipe de lupte libere din ţară, desfăşurată în week-end, la Odorheiu Secuiesc, s-au aliniat la start doar cele patru grupări cu şanse la medalii, întrucât cluburile din Mangalia, Călăraşi şi Dinamo Bucureşti nu s-au mai prezentat. CSş Petroşani a  făcut echipă cu CSş Hunedoara şi a obţinut două victorii, 6-4 cu gruparea „Deva-Petrila” şi 8-2 cu CSS Cluj Napoca, astfel că a urcat pe un onorant loc doi, ce i-a adus titlul de vicecampioană naţională. Echipa cluburilor CNS Cetate Deva – Inter Petrila, care se situa pe locul doi înaintea ultimei etape, a picat pe locul trei, întrucât a pierdut, 4-6 contra celeilalte echipe hunedorene şi a câştigat doar meciul cu CSS Cluj, 8-2. Titlul a revenit echipei CSS Odorheiu Secuiesc, care  s-a impus în toate meciurile. În competiţia feminină, echipa CSş Petroşani – CSŞ Hunedoara s-a clasat pe locul trei, astfel că cluburile din judeţul nostru au cucerit trei dintre cele şase medalii puse în joc.

An excelent pentru luptele din judeţ
Gheorghe Răducu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Libere Hunedoara, este mândru de aceste performanţe şi consideră că cluburile de lupte din judeţ au un sezon excelent. „Nu este uşor să intri în topul primelor trei cluburi din ţară. Anul acesta pot spune că a fost cel mai bun an al nostru. Sunt foarte mulţumit de tot ceea ce au realizat aceşti sportivi”, a  declarat antrenorul Gheorghe Răducu, de la CSS Petroşani. Şi Suraj Moravan, de la CNS „Cetate” Deva, consideră că luptătorii din Deva au un an 2015 bogat în performanţe. „La ultima etapă, echipa a suferit din cauza unor indisponibilităţi cauzate de accidentări, fiind obligaţi ca la unele categorii să mizăm pe sportivi incomplet refăcuţi. Chiar şi aşa, clasarea pe locul trei la nivel naţional completează palmaresul excelent realizat de sportivii noştri în acest an în care clubul din Deva s-a clasat între fruntaşe la toate competiţiile la care a luat parte”, a spus Suraj Moravan. Antrenorii care au contribuit cu sportivi şi cu muncă la aceste succese sunt Cristian Popa, Gheorghe Răducu (CSS Petroşani),  Ioan Boca (CSS Hunedoara), Ion Corbei, Marian Lukacs (Inter Petrila), Suraj Moravan şi Ion Ailincăi (CNS Cetate Deva).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago