În 27 iunie vor avea loc alegeri parţiale în trei commune hunedorene. Candidaţi cu acelaşi nume pentru Primăria Sarmizegetusa

Adriana Năstase

A început bătălia politică pentru trei funcţii de primar în comunele Sarmizegetusa, Romos şi Burjuc. Se ştie, alegerile parţiale au loc aici din cauză că primarii din comunele respective au decedat după ce au câştigat un nou mandat în fruntea comunităţilor.

Primar longeviv
În noiembrie 2020, Adrian Cordoş, primarul comunei Sarmizegetusa, a murit, în secţia de Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului mu­ni­cipal Hunedoara, după ce s-a infectat cu SARS-COV-2. În ianuarie 2021, a decedat pri­marul comunei Burjuc, Gabriel Bartha, în vârs­tă de 52 de ani, de Covid.Primarul co­munei Romos, Mircea Pătrânjan, a murit în luna februarie 2021. A fost unul dintre cei mai lon­gevivi primari hunedoreni, fiind la con­du­ce­rea comunei Romos din 1996.

Interimar
În aceste condiţii, guvernul a stabilit că vor putea veni la urne cetăţenii în data de 27 iunie. Campania electorală începe în 12 iunie, fiind una scurtă. Candidaturile pot fi depuse până în 7 iunie 2021.
Partidele politice au stabilit, aşadar, can­di­daţii. Interesant este că atât candidatul PNL cât şi cel al PSD pentru comuna Sarmi­ze­ge­tusa au acelaşi nume, Hibais, cei doi nefiind rude. Asistăm, aşadar, la o situaţie inedită, şi sperăm ca alegătorii să nu facă vreo confuzie, pentru că nu ar fi greu.
„Comuna Sarmizegetusa e pe mâini bune! Am participat la depunerea dosarului de can­d­i­datură al candidatului PNL, Leontin Dorin Hibais, pentru funcţia de primar al comunei Sarmizegetusa.
Alături de primarul Haţegului, Adrian Puş­caş, secretarul de stat Lucian Heiuş şi pre­fectul ju­deţului Hunedoara, Marian Calin Petru am ţinut să-i arătăm colegului nostru, actual şi viitor primar al Sarmizegetusei că se bucură de tot sprijinul nostrum”, a spus Vetuţa Stănescu, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.
„Astăzi, am fost alături de liberalul Cristian Mariş la depunerea candidaturii pentru func­ţia de primar al comunei Burjuc.Un om de cins­te, destoinic reprezintă liberalismul in acest moment de răscruce al localităţii Burjuc.

Prin noi înşine!”, a afirmat Lucian Heiuş, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

O femeie pentru Romos
„Timp de 25 de ani, comuna Romos a fost condusă de un liberal, regretatul Mircea Pă­trân­jan. Un om, un model pentru noi toţi care suntem în serviciul public. A transformat co­muna, a gândit si a pus în aplicare o mulţime de proiecte pentru oameni. În toată această perioadă, Mihaiela Csatlos-Koncz i-a fost co­legă, ocupând funcţia de secretar general al comunei. Acum, a venit rândul Mihaielei să ducă mai departe munca domnului Pătrân­jan. Astăzi (n.r.-ieri) si-a depus documentele de candidatură pentru funcţia de primar şi sunt sigură că oamenii îi vor acorda în­cre­dere. Mult succes, Mihaiela! Suntem alături de tine!”, au anunţat liderii PNL din judeţ.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago