Categories: Actualitate

Împuşcat în cap de agenţii de pază

Natalia Bumbac

Ion Crişan (foto), un devean de 46 de ani, a fost împuşcat în cap, cu o armă neletală, în timp ce dădea târcoale unei garnituri de tren încărcată cu fier. Marfarul staţiona în gara din Deva, avea ca destinaţie Constanţa şi era supravegheat de agenţi de pază.

Incidentul a fost anunţat la Postul de Poliţie TF Deva. Poliţiştilor li s-a spus că, un agent care păzea marfarul a tras cu o armă neletală, în direcţia unui bărbat care traversa linia de cale ferată, pe sub vagoanele de marfă, către Cartierul Grigorescu.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în Staţia CFR Deva, erau garate 30 de vagoane, care urmau să plece către Constanţa. Unul dintre agenţii de pază care supraveghea trenul, un constănţean de 26 de ani, a observat mai multe persoane în apropierea garniturii de vagoane, iar după ce le-a somat verbal, a tras un foc de armă în plan vertical cu arma neletală din dotare (cu cartuşe cu gloanţe de cauciuc), pentru a le îndepărta din acea zonă. Ulterior, deveanul de 46 de ani a sunat la 112 de la domiciliu, spunând că ar fi fost rănit de un proiectil tras de agentul de pază. Când echipajul a ajuns la domiciliul lui Ion Crişan, acesta a refuzat acordarea de îngrijiri medicale sau internarea în spital. Bărbatul avea o rană de circa un centimetru lungime, pe frunte.
Pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs incidentul şi ca urmare a sesizării depuse de bărbatul rănit, poliţiştii au deschis dosar penal pentru uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe. Ancheta va trebui să constate ce căuta bărbatul rănit în cap pe sub vagoanele de marfă şi dacă agentul de pază a acţionat legal, când a făcut uz de armă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

11 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

11 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

12 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

12 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

12 ore ago