Categories: Comunitate

Ieri dimineață a început amenajarea de șantier pentru lucrările de modernizare a centrului istoric al Devei

Adriana Năstase

Fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu (medalion), a obținut o victorie de etapă, după ce Tribunalul Hunedoara a decis să-i înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.
După patru luni, Sârbu ar putea ieși din arest. Decizia magistraților hunedoreni nu este definitivă. Așadar, fostul secretar general trebuie să mai aștepte hotărârea judecătorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia, de săptămâna viitoare.

Soluția Tribunalului Hunedoara

“În baza art. 207 al. 4 şi 6 Cod procedură penală raportat la art. 348 Cod procedură penală constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţii: 1.Sârbu Hadrian, 2.Bodrean Adrian-Mihai, măsură pe care o menţine. II. În baza.242 al.2 C.pr.pen. înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpata Sârbu Laura, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În temeiul art.221 al.(1) Cod proc.penală, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu inculpata Sârbu Laura nu va părăsi imobilul din Deva, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată. În temeiul art.221 al.(2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpata Sârbu Laura are următoarele obligaţii:să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat;inculpata nu va comunica cu inculpatul Bodrean Adrian Mihai şi nici cu martorii din prezenta cauză, respectiv cu Davidescu Mircea Ioan, Cărmăzan Georgiana Manuela, Ceuţă Iancu, Enescu Paul Alexandru, Ionescu Mihai Marian, Petroi Mihaela, Pădurean Coralia Daniela, Fântână Mihai Nicușor, Ivan Elena Maria, Noaghiu-Bolda Cosmina Elena, Igna Cristina, Putuca Dorin Claudiu, Mititelu Adrian Nicolae, Stoica Claudia Maria, Toader Marius Aurel, Felea Diana Maria, Oancea Nicolae Florin, Plotogea Anișoara, Ţiplea Iuliana, Sicoe Raveca, Avram Marioara. În baza art. 221 al.(4) C.pr.pen. atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 221 al.(5) C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpata poate părăsi imobilul de domiciliu pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare la chemarea acestora. Dispune ca Biroul de supraveghere judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara să supravegheze respectarea măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpatei. Dispune punerea în libertate a inculpatei Sârbu Laura de sub efectele mandatului de arestare preventivă nr. 4/UP/01.04.2021 emis de judecătorul de drepturi ?i libertă?i din cadrul Tribunalului Alba, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Respinge cererile de revocare a măsurilor preventive sau de înlocuire cu măsura controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu la data de 27.07.2021.
Document: Hotarâre cameră consiliu 27.07.2021”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

8 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

8 ore ago