Actualitate

Iar ne sperie specialiștii! Eris, noua variantă de Covid, se răspândește în Europa. Cei care au avut virusul se reinfectează mai ușor. Specialiștii trag un semnal de alarmă

O nouă tulpină de virus care cau­zează Covid, botezată Eris, se răs­pân­deşte în Europa, Asia și America de Nord. Îi reinfectează mult mai uşor pe cei care au mai avut infecţia. Şi ajung în spital mai mulţi copii decât variantele de până acum.

Nu sunt foarte costisitoare
Cifrele arată că şi la noi a început un nou val Covid, susțin medicii. Am putea avea şi 30.000 de cazuri pe săptămână, în toamnă, în cel mai rău caz, potrivit unor experţi. Infecția nu mai omoară mulţi oameni, dar unul din cinci infectați suferă din cauza simptomelor care per­sistă. „Proporţia copiilor spitalizaţi, din totalul celor infectaţi, creşte cu fiecare variantă, chiar dacă variantele sunt pro­gresiv mai blânde pentru adulţi. Ar trebui avut atenţie în şcoli. Şcolile ar putea fi dotate cu sisteme de purificare a aerului. Nu sunt foarte costisitoare în raport cu beneficiile. Riscul de a face Covid va crește cu 25 – 30 la sută, în fiecare săptămână, până la mijlocul lunii octombrie, probabil. Și la noi sunt tot mai multe cazuri de Covid confirmate oficial”, susține dr. Octavian Jurma. El estimează că, „într-un scenariu optimist, am avea cel mult 5.000 într-o săp­tă­mână. În cel pesimist, am ajunge şi la 30.000. Acum, puțini ajung în spital cu complicații, în general vârstnici sau care au boli cronice. Sunt însă și copii la ATI. Încă se poate muri de Covid”, susține medicul Octavian Jurma. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

10 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

10 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

10 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

10 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

10 ore ago