Categories: Sport

Hunedorenii promit sã joace tare

Ciprian Marinuţ

CFR Simeria, FC Hunedoara şi Jiul Petroşani încep noul sezon al Ligii a III-a cu obiective ambiţioase. Primele două şi-au fixat ca „ţintă” clasarea pe locurile unu-trei, în vreme ce „alb-negrii” din Valea Jiului susţin că se vor bate pentru promovarea în eşalonul secund.
Campionatul Ligii a III-a va deschide mâine balul fotbalului mic, cu meciurile etapei întâi. Fotbalul hunedorean are trei reprezentante în seria a V-a a acestui eşalon, iar toate echipele susţin că sunt animate de dorinţa de a face performanţă. MESAGERUL HUNEDOREAN vă prezintă o „radiografie” a celor trei formaţii din judeţ, la momentul startului.

CFR Simeria: Omogenitate şi stabilitate

Clasată pe locul trei la finalul sezonului trecut, formaţia feroviară îşi doreşte să urce şi mai sus în noul sezon. Argumentele simerienilor pentru un pas înainte sunt stabilitatea financiară asigurată de Alina State şi omogenitatea lotului, care este, în mare măsură, acelaşi din ediţia precedentă. „Echipa e omogenă, lotul e valoros pentru acest nivel, iar condiţiile de la club sunt foarte bune, neexistând probleme financiare. Rezultatele bune şi calitatea jocului prestat în meciurile de verificare ne dau speranţe că ne vom atinge obiectivul”, a spus antrenorul Marius Opric. CFR Simeria va juca, acasă, în prima etapă cu FC Şcolar Reşiţa, vineri, de la ora 18.00.

FC Hunedoara: Staff-nou, năravuri vechi

Gruparea alb-albastră a avut o vară agitată, după ce a eşuat în tentativa de a se clasa pe primul loc în campionatul trecut. Finanţatorul Cornel Ene a dat bir cu fugiţii, iar situaţia echipei a fost cenuşie, până cu o lună înainte de start. Atunci, autorităţile locale au votat un buget generos de 950.000 de lei şi au găsit un nou finanţator privat în persoana omului de afaceri hunedorean Silvan Toma (28 de ani). Acesta a fost numit preşedinte executiv al Consiliului Director şi s-a angajat să asigure sumele necesare pentru ca FC Hunedoara să se claseze pe locurile 1-3. „Voi asigura stabilitatea financiară şi tot ceea ce este nevoie, pentru a se face performanţă. Vreau să îi asigur pe toţi iubitorii fotbalului, că la Hunedoara se va face performanţă. Vrem să readucem Hunedoara fotbalistică acolo unde îi este locul”, a spus Toma. Pentru reconstrucţia echipei, a fost adus la club tânărul tehnician Erik Lincar, iar acesta a reuşit în scurt timp să închege o trupă care a avut rezultate bune în amicale, obţinând trei victorii şi o remiză. FC Hunedoara va debuta în noul sezon, pe teren propriu, mâine de la ora 18.00, în compania echipei ACS Recaş.

Jiul: Ultimii sosiţi, primii clasaţi

Câştigătoare a Ligii a IV-a Hunedoara, Jiul Petroşani a ratat barajul de promovare cu Flacăra Făget şi a fost acceptată în Liga a III-a, pe uşa din dos, abia marţi, după excluderea din campionat a echipei ACU Arad. Primiţi la „petrecere” după insistenţe şi plecăciuni la FRF, „alb-negrii” vor să se răzbune într-un mod elegant, prin câştigarea seriei. „Obiectivul va fi stabilit în funcţie de cât de repede ne organizăm şi închegăm o echipă competitivă. Nu ascundem că vrem să promovăm, pentru că valoarea cheltuielilor e cam aceeaşi şi dacă luptăm pentru supravieţuire şi dacă ne batem pentru primul loc. Avem drept de promovare, pentru că am fost acceptaţi în campionat ca şi echipă participantă la barajul de promovare. Am bătut palma cu unii jucători experimentaţi şi vom mai aduce şi alţii”, a spus antrenorul Daniel Huza. Jiul Petroşani va începe campionatul cu un joc în deplasare, cu formaţia Unirea Valea lui Mihai, sâmbătă, de la ora 18.00.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago