Categories: Comunitate

Hunedorenii preferă să închirieze locuinţe, decât să le cumpere

Anda Iovănesc

Chiar dacă preţurile de vânzare ale imobilelor au scăzut faţă de anii trecuţi, hunedorenii nu se înghesuie să le cumpere. Acum, majoritatea caută să stea în chirie, în zone cât mai liniştite.
Lucrurile acestea au fost constatate în urma unei documentări pe care am efectuat-o la câteva agenţii imobiliare din Hunedoara şi Deva. Spre exemplu, în municipiul de pe Cerna, cele mai căutate sunt garsonierele, casele şi apartamentele cu două camere, care sunt de închiriat. O casă cu două-trei camere, complet utilată, se închiriază începând de la 250-300 de euro pe lună. În schimb, apartamentele cu două camere au preţuri începând de la 100 de euro pe lună, iar garsonierele se închiriază şi cu 80 de euro pe lună. Cartierele preferate de clienţi sunt Dunărea, OM şi cel din jurul Casei de Cultură.
În ce priveşte tarifele de vânzare a imobilelor, pentru o casă din municipiul Hunedoara se cer preţuri începând de la 40.000 de euro, în funcţie de zonă şi suprafaţa acesteia. Apartamentele şi garsonierele din blocuri sunt mult mai ieftine. Astfel, pentru un apartament cu două camere, este drept, într-un cartier lăturalnic, se solicită 11.000 de euro, iar pentru o garsonieră, 7.000 de euro.
În Deva, conform spuselor administratorului agenţiei „Betania Imob“, Adrian Lazăr, anul acesta, numărul vânzărilor şi al închirierilor de locuinţe este cam la acelaşi nivel ca şi anul trecut. Şi aici, am constatat că devenii preferă să închirieze, decât să cumpere. Cât despre preţurile cerute, garsonierele nemobilate (zonele Gojdiu şi Zarandului) au preţuri de la 400 de lei pe lună, iar cele complet utilate, se închiriază cu sume începând de la 150 de euro. Apartamentele fără mobilă, cu două camere, au chiria pe lună de 100 de euro, iar cele care au toate utilităţile, au preţuri între 160-200 de euro pe lună. Pentru garsonierele din zonele Ion Creangă şi Iuliu Maniu, chiriile încep de la 160 de euro pe lună, iar pentru apartamente, de la 500-600 de euro pe lună.
Dacă ne referim la vânzarea imobilelor în Deva, aici, casele cu două-trei camere  se vând cu maximum 60.000 de euro. Garsonierele din zona Dacia şi Micro 15 pornesc de la 50.000 de lei şi ajung până la 100.000 de lei, iar apartamentele au preţuri de până la 75.000 de lei. În centrul oraşului, preţul unui apartament cu două camere porneşte de la 30.000 de euro.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago