Categories: Actualitate

Hunedoreanul Vili Rupa, achitat de acuzaţiile aduse acum 14 ani

Cristina Ghenea

După 14 ani de când a fost acuzat de trafic de mercur şi ultraj, Vili Rupa (foto) a fost achitat. Sentinţa a fost dată în această săptămână de magistraţii Tribunalului Arad.
Povestea hunedoreanului a început în 1998, când a fost acuzat de trafic cu mercur. Vili Rupa susţine că atunci a avut loc şi o percheziţie la domiciliul său, în urma căreia a fost arestat pentru 81 de zile. Bărbatul spune că pe toată perioada detenţiei, a fost torturat, atât de poliţişti, cât şi de procurori, după care a fost condamnat pe nedrept, la un an şi două luni de închisoare. După 10 ani de procese la CEDO, în 2008, Vili Rupa şi-a demonstrat toate afirmaţiile. Astfel, statul român a fost obligat la plata a 30.000 de euro, cu titlu de daune morale, după ce s-a stabilit că bărbatul a fost tratat incorect şi că procesul trebuie rejudecat.
Săptămâna aceasta, magistraţii Tribunalului Arad l-au achitat pe Vili Rupa de acuzaţii. „Instanţa achită inculpatul pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de substanţe toxice, schimbă încadrarea juridică a celor două infracţiuni de ultraj prin ameninţare şi constată că părţile vătămate Ioan Teodor Roşca şi Georgel Cernat nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. Dispune restituirea cuţitului şi toporului înregistrate în registrul de corpuri delicte, iar cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului“ – se arată în sentinţa dată de judecători. După 14 ani de când a fost acuzat, Vili Rupa este mulţumit că prin această achitare, a reuşit să demonstreze că are dreptate şi susţine că va continua să lupte, pentru a câştiga şi drepturile materiale pe care le merită.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Lupta impotriva interlopilor cu legitimatie de la stat trebuie sa continue ,nu va pierdeti speranta ,aveti dreptate continuati ,asa demonstrati ca sunteti luptatori pentru dreptatea nationala .

  • Felicitari si bravo ,Vili!!!!!La ora actuala este foarte greu sa-ti dovedesti nevinovatia...mai alers cind in spate mai ai si niste corupti care te acuza....INCA O DATA FELICITARI,,,

  • ...s-a dovedit încă odată că Justiţia chiar VEDE!!!...cred că i-a văzut faţa asta de interlop, a acestui personaj dubios şi s-a speriat!!! Omul ăsta chiar arată a interlp şi chiar ESTE!!!..incă odată divizia interlopilor şi-a bătut joc de cei care contribuie la salariul judecătorilor!!! Ruşine de trei ori!!!

  • ASA ESTE JUSTITIA IA VAZUT FATA DE INTERLOP SI LA LASAT IN PACE IA DAT CREZARE. CINE ESTI TU RUPA VILI? AI UITAT CIND FACEAI SCANDAL PRIN MICRO 7 LA NOI? PRIN BARURI IN ORAS? CINE TE CUNOASTE POATE SPUNE MAI MULTE CINE NU SA ISI TINA GURA.CE NU ITI CONVINE FACI IMEDIAT GREVA DAR NU UITA VREMEA TA A TRECUT SI ASA NU AI CE ZICE.ESTI O JIGODIE ATIT.

  • multumesc celor care m-au felicitat ,Dave si abc de ce nu aveti respect pentru lupta unui om singur impotriva interlopilor cu legitimatie de la stat care a demonstrat ca are dreptate .

  • am fost torturat nevinovat si inchis nevinovat si am demonstrat asta si la CEDO si in Romania ,cei vinovati trebuie pedepsiti nu sa spuna ca sau prescris faptele pentru ei .

  • aici nu era vb. numai de faptele acestui domn... ci de modul abuziv in care suntem judecati... iti faci bn. treaba? esti profesionist... ti-o faci prin maltratare? esti si abuzator si periculos daca pe cel periculos il pui in situatia de a ceda numai daca il calci in picioare ...aici este vb. si de abuz in serviciu si de neprofesionalism... cunosc persoane ale acestei institutii atat de corecte si de performante incat ma gandesc cu groaza de ce acestia isi suporta colegii fara sa-i indrepte si sa ii redirectioneze catre acest stil corect si coerent de a pune infractorii la zid... vrem dreptate ptr toata lumea nu numai ptr cei pe care i-am lasat la coada VACII fara resurse de au ajuns si infractori cu voia lor....e mult de spus

  • Politistii , procurorii si judecatorii au castigat salarii de 200 de miliarde lei in 15 ani de cand ma judec cu ei , pentru ca au incalcat legea cu buna stiinta, am fost torturat nevinovat si nici unul dintre ei nu a fost pedepsit , in schimb am fost amenintat ca , o sa fiu arestat prin alta inscenare si omorat in inchisoare . Statul Roman de ce este obligat sa plateasca , interlopi cu legitimatie de la stat ,infractori periculosi pentru societatea civila ?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tupeu de nei­ma­gi­nat pentru un purtător de lămpaş. Obişnuit ani de zile cu ciordelile şi…

27 de minute ago

Încă o promisiune onorată de președintele Laurențiu Nistor. Încep lucrările de reabilitare a drumului care leagă municipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia

O veste extrem de bună înainte de săr­bă­torile pascale! O promisiune onorată din nou! Surpriză…

29 de minute ago

Bulina albă

Bogdan Mihăilă, tânăr pasionat de saxofon Pentru că a obținut trofeul ”Lira cu briliante” la…

29 de minute ago

Bulina neagră

Mihai B., recidivist Pentru că a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea după ce…

30 de minute ago

Tânăr jefuit de o damă de companie

Bărbatul din municipiul Vulcan a petrecut într-un bar din localitate, iar spre miezul nopții și-a…

32 de minute ago

Curtea de Apel Alba Iulia decide în dosarul polițistului prins cu mită

Ofițerul din cadrul Poliției Petroșani rămâne în arest la domiciliu au decis magistrații Curții de…

33 de minute ago