Categories: Actualitate

Hunedoreanul Siegfried Mureşan, la un pas de atentatele din Bruxelles

Natalia Bumbac

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, originar de la noi din judeţ, a fost la un pas distanţă de atentatele teroriste din Bruxelles. Acesta a decolat cu avionul de pe aeroportul unde ieri au avut loc două explozii soldate cu 15 morţi şi 35 de răniţi, cu puţin timp înainte să se petreacă tragedia.
„Am fost în această dimineaţă pe aeroport în locul atentatelor. Am decolat la ora 06.25 din Bruxelles via Munchen spre Bucureşti de pe aeroportul Zvantem. M-am aflat în exact locul în care au avut loc exploziile cu aproximativ o oră şi jumătate înainte. Când am făcut escala la Munchen, am aflat de atacul de la aeroport. Primul meu gând a fost să informez oamenii că sunt bine, dar şi să mă asigur că prietenii, colegii sunt bine. Mi-a fost teamă că va urma mai mult decât acea primă explozie, de vreme ce şi la Paris, în noiembrie 2015, teroriştii au atacat mai multe locuri. Metroul de la Bruxelles fusese închis câteva zile după atentatele de la Paris tocmai că exista riscul unor atacuri. Când am ajuns la Bucureşti am aflat şi de atacul ce a avut loc la metrou în Maelbeek, cea mai apropiată staţie de Parlamentul European”, ne-a declarat telefonic Siegfried Mureşan, în timp ce se afla în drum spre aeroport pentru a se întoarce la Bruxelles. Acesta a mai precizat că se întoarce la Parlamentul European, spunând că situaţia delicată din Bruxelles nu îl va ţine departe de locul de muncă, acolo unde l-au trimis cu votul lor, cetăţenii.
Vor fi mai multe reguli
Privitor la evenimentele tragice de la Bruxelles, europarlamentarul hunedorean Iuliu Winkler ne-a declarat că fiind vorba de atentate în una dintre capitalele UE, atunci ar trebui considerate drept un atac la adresa întregii comunităţi europene. „Putem considera că am fost atacaţi toţi şi cred că vor exista consecinţe ale acestui atac. Sunt trist, pentru că îmi dau seama de consecinţe, vor fi mai multe reguli, controale. Ceea ce trebuie să avem grijă este să nu ne pierdem valorile noastre comune”, a spus Iuliu Winkler.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

20 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

20 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

20 de ore ago