Categories: ComunitateFlash

Hunedorean, în conducerea Federaţiei Internaţionale a Rangerilor

Maximilian Gânju

Hunedoreanul Florin Hălăstăuan (foto) reprezintă Europa în conducerea Federaţiei Internaţionale a Rangerilor (FIR). El susţine interesele a circa 6.000 de rangeri europeni încă din 2009, iar în luna noiembrie, va candida pentru un nou mandat.
Florin Hălăstăuan a primit de la Federaţia Internaţională a Rangerilor vestea că a fost nominalizat să reprezinte Europa în conducerea instituţiei internaţionale, iar luna viitoare, va trebui să-şi convingă colegii europeni, pentru a fi reales la congresul care va avea loc în Tanzania. Mai multe asociaţii ale rangerilor din Europa doresc ca, în continuare, să fie reprezentate de un ranger român, spun colegii acestuia din Asociaţia Rangerilor din România (ARR). Aceasta, datorită calităţilor personale ale rangerilor din ţara noastră şi în ciuda faptului că sunt departe de a avea mijloacele logistice necesare ca să-şi facă meseria.
„Este extrem de greu să faci faţă unor grupuri de braconieri înarmaţi cu arme scumpe cu lunetă, circulând cu maşini de teren la care noi doar putem visa, braconieri care ştiu că pot scăpa basma curată doar cu un simplu telefon dat prietenilor sus-puşi. Rangerul îşi pierde serviciul, iar braconierii îşi văd în continuare de fărădelegi, la adăpostul unui sistem corupt“, spune Florina Crişan, membru ARR.
Florin Hălăstăuan este din anul 2009 în conducerea FIR la Congresul Internaţional al Rangerilor din Bolivia, fiind ales să reprezinte interesele a circa 6.000 de colegi din toată Europa. Federaţia are în conducere şase persoane cu drept de vot, câte una pentru fiecare continent, iar în total, sunt nouă componenţi ai FIR. Hălăstăuan este ranger şi salvamontist la Serviciul Public Salvamont Judeţean Hunedoara – şi alături de un coleg, a dat sens meseriei de ranger la noi în ţară, cei doi fiind primii rangeri cu acte în regulă din România, după un concurs organizat în anul 2000, de către Administraţia Parcului Naţional Retezat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago