Categories: ComunitateFlash

Hunedoara Lirică – ediţia a III-a readuce judeţul în atenţia iubitorilor muzicii clasice, a operei şi operetei!

La început de iulie, Teatrul de Artă Deva vă invită la cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă şi Muzică Clasică Hunedoara Lirică. Respectând tradiţia din anii trecuţi, Festivalul se va desfăşura în mai multe localităţi din judeţ, urmărind în acest fel, transformarea evenimentului într-un simbol de identificare a judeţului.

Programul cuprinde o serie de spectacole excepţionale atât prin valoare cât şi prin componenţă, din distribuţiile spectacolelor făcând parte artişti de renume din opera internaţională. Spectacolele au fost realizate exclusiv, pentru a fi prezentate în Festivalul Hunedoara Lirică. Dintre aceastea amintim: Carmen, Nabucco, Turandot şi Gala de Operă. Aceste spectacole au fost realizate în parteneriat cu Opera de Stat din Ruse – Bulgaria. De asemenea, Teatrul de Artă Deva va prezenta în acest an şi un spectacol producţie proprie, “Vocea Umană. Telefonul”, realizat în cadrul Laboratorului Liric de anul acesta.
Programul propus pentru anul acesta este: 1 iulie –Carmen, de G. Bizzet, la Teatrul de Artă Deva; 3 iulie – Gala Operei, la Palatul Cultural „Minerul“ Lupeni; 4 iulie – “Vocea Umană. Telefonul”, la Teatrul de Artă Deva; 5 iulie – Turandot, de Giacomo Pucinni, la Castelul Corvinilor Hunedoara; 6 iulie –“Vocea Umană.Telefonul”, la Teatrul I.D.Sârbu Petroşani; 7 iulie – Nabucco, de G.Verdi, la Muzeul Magna Curia –Lapidarium; 21 iulie, – Operettvarazs- Magia Operei, la Castelul Corvinilor Hunedoara.
În cadrul Galei de Operă veţi putea asculta lucrări din creaţia de operă a compozitorilor Giuseppe Verdi şi Giacomo Puccini. Spectacolele prezentate în Festivalul Hunedoara Lirică de către Opera de Stat Ruse, Bulgaria, se bucură de o distribuţie de excepţie.
Cele două opere prezentate în cadrul Laboratorului Liric de anul acesta, “Vocea umană” de F. Poulenc şi “Telefonul” de G. C.Menotti, sunt două capodopere foarte cunoscute şi cu subiecte diametral opuse, dar deosebit de atractive. Sunt legate prin fire aproape invizibile, elementul comun al acestora fiind un telefon în jurul căruia se învârt ambele poveşti. Spectacolul format din aceste două opere ne poartă printr-o călătorie sufletească emoţionantă, însoţită de teme muzicale şi armonii. În această ediţie a Festivalului Hunedoara Lirică avem bucuria să vă invităm la spectacolul în limba maghiară Operettvarazs (Magia Operetei), susţinut de membrii proiectului Operett Group, în data de 21 iulie ora 21.30, în decorul de poveste oferit de Castelul Corvinilor Hunedoara.
Proiectul Operett Group (director artistic: Szabolcs Kulcsár), format din artişti de la Opera din Cluj-Napoca, derulează de mai mulţi ani diverse evenimente culturale şi comunitare cu spectacole de operă-operetă. Profesia şi misiunea lor este să aducă creaţii de operetă şi operetă la un înalt nivel profesional şi să le prezinte publicului larg.
Partenerii Teatrului de Artă Deva pentru această ediţie a Festivalului Hunedoara Lirică sunt: Consiliul Judeţean al judeţului Hunedoara, HeildebergCement, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, DrillRocK Tours, Restaurant Casina Deva şi Restaurant Castelo Deva.
Preţul unui bilet este de 50 de lei iar abonamentul pentru festival este 150 de lei. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Teatrală şi online pe Eventbook.ro. Având în vedere că anul trecut spectatorii – participanţi la festivalul nostru au depăşit cifra de 7.000, ne dorim ca programul propus să convingă şi anul aceasta iubitorii muzicii clasice să ne onoreze cu prezenţa! Vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături şi la cea de a III-a ediţie a Festivalului Hunedoara Lirică!
Echipa Teatrului de Artă Deva

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago