Categories: Sport

Hunedoara are noi campioni la atletism

Campionatele naționale de atletism pentru juniori U18 s-au desfășurat la finalul săptămânii trecute la Pitești cu o participare numeroasă, la întreceri fiind prezenți 474 de sportivi,230 feminin si 244 la masculin, reprezentând 101 clu­buri din șară.

Cel mai titrat
La ediția din acest an au fost înre­gis­trate două noi performanțe de excepție. Astfel, tânăra sportivă Elisa Marusia Enache (foto), legitimată la LPS Cetate Deva
și-a trecut în palmaresul personal un nou titlu de campioana națională, cucerind me­dalia de aur în proba de săritura în înăl­țime. Atletă din Deva a încheiat competiția cu o săritură care a măsurat 1,67 m, a­proape de obiectivul propus pentru acest an.
Apoi, cel mai titrat sportiv din județul Hunedoara prezent la întrecerile de la Pitești a fost Adelin Daniel Pop, legitimat la CSS Hunedoara, care s-a întors de la concursul național cu două medalii. Adelin este noul campion național în proba de 800 m pe care a câștigat-o cu timpul de 1:55.21. Cu dublă legitimare la CSS Hu­nedoara și CSM Vatra Dornei, sportivul se pregătește cu Ştefan Beregszaszy și este atent urmărit de campioana noastră Maria Claudia Florea, care îi este și parteneră de antrenamente, lucru care s-a văzut în ultimele performanțe înregistrare de Adelin.
Cea de a două medalie cucerită de Adelin Pop este una de argint pe care tânărul atlet din Hunedoara a câștigat-o în proba de 1.500 m, unde a fost cro­no­me­trat cu timpul de 4.11.76. În aceeași probă, Dorin Ionuț Huțanu, legitimat și el la CSS Hunedoara, a încheiat competiția pe locul IV iar la 800 m s-a clasat pe locul VI.
Două medalii de argint a adus la pal­ma­resul CSS Hunedoara, atleta junioară Petrina Pivniceru, clasată pe locul secund în probele de 100 m (timp înregistrat 12.59 sec) și la 200 m (25.70 sec).
Daniel Eric Rus (legitimat la LPS Cetate Deva) și-a trecut în palmares o medalie de argint în proba de 5.000 m. El s-a clasat pe locul V în proba de 3.000 m.
Grațiela Maria Pantea (legitimată la LPS Cetate Deva) s-a clasat pe locul VI la triplu­salt cu o săritură care a măsurat 10.92 m, iar colega ei de club Marta Florina Mariș s-a situat pe locul IX la săritura în lungime.
Următoarea competiție organizată de către Federația Română de Atletism este Campionatul Național de probe com­bi­nate pentru seniori, tineret (U23), juniori 1 (U20), juniori 2 (U18) și juniori 3 (U16), eta­pă finală, programat în perioada 23-24 iu­lie 2021 la București.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

22 de ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

22 de ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

22 de ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

22 de ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

22 de ore ago