Categories: Actualitate

Hotărâre definitivă pentru Simota

Astăzi, Tribunalul Hunedoara va da soluţia definitivă în dosarul în care procurorii au contestat decizia Judecătoriei Deva prin care Alin Simota (foto) a fost eliberat din penitenciar.
Afaceristul din Valea Jiului a ieşit din spatele gratiilor în 14 decembrie 2015, deşi hotărârea instanţei nu era definitivă, după ce a petrecut mai mult de doi ani în temniţă sau în arest la domiciliu. Acesta a fost arestat preventiv în 11 iunie 2013, după care a fost trimis în arest la domiciliu şi din nou în arest preventiv din 30 septembrie 2014, unde a rămas până în aprilie 2015, atunci când a s-a dat sentinţa prin care a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru acuzaţia de conflict de interese. Pedeapsa de doi ani de închisoare a primit-o deoarece în calitate de consilier judeţean a participat, la adoptarea unei hotărâri a CJ Hunedoara pentru finanţarea unor lucrări la spitalul devean, deşi era administratorul firmei care urma să execute lucrările. Anchetatorii susţin că Alin Simota a obţinut în urma acestui contract cu administraţia judeţeană un folos patrimonial de aproximativ 260.000 de lei. (N.Bumbac) 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

47 de minute ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

6 ore ago