Categories: Comunitate

Hora polonicelor, la Alba Iulia

Aceia dintre hunedoreni care vor sărbători Ziua Unirii în cetatea albaiuliană vor avea parte şi de o surpriză gastronomică de… proporţii. Un număr 8.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, obţinute din două tone de fasole uscată şi o tonă de cârnaţi, pregătite după o veche reţetă ţărănească într-unul dintre cele mai mari ceaune din România.
Informaţia ar fi incompletă dacă nu vom preciza că la prepararea savuroasei mâncări la ceaun vor mesteca, cu „sacrele” lor polonice în fiertura de… zile mari, bucătari din ţară şi străinătate. Între cei care vor semna condică de prezenţă la Marea Unire a bucătarilor se vor afla chef Petru Scaletschi, din Republica Moldova, bucătarul personal al ambasadorului SUA la Chişinău, chef Ioan Cosmin Toma, din Alba Iulia, producător emisiune culinară, chef Emil Armeanca – Sttutgart, Germania, chef Cesar Alonso Velasquez, din Chile, bucătar la «Gargantua» Bucureşti, chef Gianny Bănuţă, din Piteşti – chef executive «Bistro27», chef Costas Tomescu, din Galaţi – restaurant «Bachus» şi mulţi alţii. Din partea şcolii de bucătari unde activează chef Radu-Sebastian Băldean vor veni Mihaela Iancu – Câmpia Turzii, Diana Istrati – Botoşani, Sergiu Tomoioagă – Borşa şi Adelin Ciurdărean – Bistriţa Năsăud. Spectacolul culinar se va desfăşura în Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, iar porţiile de fasole cu cârnaţi vor fi distribuite gratuit în cinci locuri din cetate. (D. Corpade)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

9 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

15 ore ago