Categories: Eveniment

Hidroelectrica a denunţat şi contractul cu Termocentrala Mintia

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica SA, avocatul Remus Borza, a denunţat ieri şi  contractul de cumpărare a energiei electrice produse la Electrocentrale Deva, după ce a făcut la fel şi în ceea ce priveşte contractul cu Electrocentrale Paroşeni. Administratorul judiciar susţine că este un contract care a generat pierderi de 108.890.736 lei în perioada 2009-2011.

Sub miniştrii Vosganian şi Videanu

„Raportul Euro Insol privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia stării de insolvenţă a societăţii Hidroelectrica depus la Tribunalul Bucureşti” menţionează că derularea acestor contracte de întrajutorare, încheiate cu scopul declarat de a acoperi riscurile de penalizare a Hidroelectricii, pentru nelivrarea cantităţilor contractate cu clienţii ei, s-a dovedit a fi, mai degrabă, „o formă de ajutor acordată exclusiv respectivilor producători, în dauna intereselor economice ale Hidroelectrica”.
La fel ca în cazul contractului cu Paroşeni, şi cel cu Electrocentrale Deva a fost încheiat pe o perioadă de 10 ani. Potrivit contractului care a fost încheiat in iunie 2009, Hidroelectrica trebuia să cumpere energie la o putere medie de 150 MW suplimentar faţă de cantitatea livrată pe piaţa reglementată, astfel încât să fie evitat falimentul Electrocentrale Deva. Hidroelectrica a denunţat miercuri contractul încheiat cu Termocentrala Paroşeni. Contractul cu Electrocentrale Paroşeni a fost semnat în iulie 2008, în timpul mandatului fostului ministru al economiei, Varujan Vosganian, iar cel cu Electrocentrale Deva, sub mandatul lui Adriean Videanu. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • PSD-ul "olteanului gorjean" infiat lignit,Victor Ponta,vor sa distrunga producatorul de enegie electrica pe baza Termo din judetul Hunedoara (Termocentralele Mintie,Paroseni si CNH Petrosani)pentru a face loc cat mai mare pe piata de energie gorjenilor lui (SNLO Gorj si Termocentralelor Turceni,Rovinari si Craiova).

  • La revedre Termo Mintia - amu cum mai cumparati voi curent ieftin ca sa-l vindeti la pret de curent produs in termo, vine sfarsitul ma parazitilor, capusilor voi sunteti cca 1500 angajati si mergeti cu doar 1 bloc adica 80MW si luati printre cele mai mari salarii din judet pt a nu face nimic

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

19 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

19 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

19 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago