Categories: Actualitate

Heineken finanţează proiecte pentru Haţeg

Mihai Leonard

Ieri, producătorul de bere Heineken, proprietarul fabricii de bere din Haţeg, a cărei activitate tocmai a fost oprită, a lansat, probabil ca o compensaţie, un program dedicat susţinerii şi dezvoltării comunităţii locale. Programul, lansat împreună cu Asociaţia „Hands Across Romania”, se derulează sub drapelul brandului local Haţegana.

În principal, iniţiativa producătorului de bere Heineken vizează organizarea unui concurs de proiecte pe trei domenii – cultură, turism şi social, pe care, odată selectate, să le finanţeze cu 60.000 de lei. De fapt, ideea acestui concurs cu depunere de proiecte este similară cu obţinerea finanţării cu fonduri europene, doar că în acest caz, banii sunt alocaţi de Heineken, iar entităţile invitate să participe cu proiecte sunt, exclusiv, organizaţiile non-guvernamentale din judeţ. În final, din cei 60.000 de lei alocaţi programului, vor fi finanţate trei proiecte, cele mai bune din fiecare domeniu, cu câte 20.000 de lei fiecare.

La acesta, ONG-ul trebuie să aibă o contribuţie de 20 la sută, care poate fi livrată şi în ore de muncă prestate pentru implementarea proiectului. Din păcate, deşi au fost invitate la întâlnirea cu reprezentanţii Heineken şi „Hands Across Romania” peste 70 de ONG-uri din judeţ, doar 11 au onorat invitaţia. Mai precizăm că, potrivit calendarului activităţilor, proiectele trebuie depuse până în data de 19 martie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

5 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

5 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

5 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

5 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

5 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

5 ore ago